BAZAR

Ce amenzi riscă stăpânii ce dețin câini la bloc

Este vorba de prevederile Hotărârii Consiliului General al Municipiului București, nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. Astfel, persoanele fizice şi juridice au obligaţia să întreţină curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi, spaţiul verde din jurul blocurilor, informează Primăria Sectorului 6.

Nerespectarea acestor condiţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 3000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice.

În plus, în timpul plimbărilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au obligaţia să deţină asupra lor materialele necesare (făraş, mătură) pentru curăţarea locului, iar cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

De asemenea, proprietarii nu au voie să permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere. Accesul cu animale de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate. Nerespectarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei, informează administraţia locală. 

De asemenea, la plimbare câinii vor sta în lesă, iar cei din categoria celor agresivi vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Nerespectarea se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

Posesorii animalelor de companie vor asigura o permanentă stare de curăţenie şi igienizare a spaţiilor destinate creşterii acestora, altfel riscând sancţiuni de la 200 lei la 500 lei.

Persoanele care deţin animale de companie în imobilele cu spaţii comune vor asigura protecţia şi siguranţa celorlalţi locatari. Această obligaţie le revine şi în timpul plimbării animalelor. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button