ARHIVA B365

Care este viteza medie cu care se circulă pe Centura Capitalei: demnă de secolul XIX

Din cele 16 puncte unde Centura Capitalei se intersectează cu drumuri care ies din Bucureşti, doar jumătate dispun de poduri peste varianta de ocolire pentru fluidizarea traficului, în timp ce restul reprezintă puncte de intersecţie care nu mai fac faţă traficului de aproape 140.000 de vehicule pe zi. În această situaţie sunt intersecţiile cu Şos. Olteniţei, Berceni, Splaiul Unirii şi chiar Mogoşoaia, unde sensul giratoriu actual nu poate face faţă unei centuri în regim de autostradă, potrivit transportatorilor, notează Ziarul Financiar.

„În prezent, viteza medie de deplasare în zilele lucrătoare pe Centura Capitalei este de 17 km/h, ceea ce conduce la pierderi directe şi indirecte masive atât pentru utilizatorii profesionişti, cât şi pentru cei amatori, precum şi pentru locuitorii zonelor învecinate, de la consum de carburant la emisii de noxe şi timp pierdut”, a spus Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Oficialul UNTRR a subliniat că pentru o îmbunătăţire a situaţiei existente pe termen scurt se pot aplica şi soluţii mai ieftine, cum ar fi sensuri giratorii simple sau cu două benzi, până când sunt implementate soluţiile tehnice adecvate pe baza fluxurilor de trafic din viitor.

Citește și Totul despre Sensul giratoriu suspendat pe Centura Capitalei, la Prelungirea Ghencea: Guvernul promite banii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button