Care este stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești. Șantierul a fost filmat din dronă | VIDEO

23 iun. 2021
608 Afișari
Care este stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești. Șantierul a fost filmat din dronă | VIDEO

A fost turnat primul strat de asfalt la Pasajul Domnești, pe viitorul amplasament la sol al Șoselei de Centură a Capitalei.

Compania de Drumuri a publicat câteva detalii legate de stadiul proiectului de la Pasajul Domnești, citându-l pe Radu Sintea, șeful de șantier.

Astfel, aflăm că în zona Pasajului Domnești a fost turnat zilele trecute primul strat de asfalt. În teren stadiul fizic e undeva la circa o treime, iar dincolo de relocarea actualei centuri constructorul lucrează și la realizarea tablierului viitorului sens giratoriu suspendat.

”Acum suntem la ultimul stadiu de execuție la o pilă de pe girație. Șantierul a avut un ritm alert de când l-am preluat din august 2020, în special pe partea de fundații și structuri de rezistență care se văd și acum în picioare. Ele sunt finalizate în proporție de 80%”.

În prezent se lucrează pe partea de tablier în zona București, partea de urcare fiind deja montată. Pe partea de coborâre se va face devierea și urmează să apară în șantier undeva la 100-120 de tone ceea ce reprezintă rampa de coborâre.

”Montarea va dura undeva la trei, patru zile, iar traficul va reveni pe drumul vechi. Acum suntem la ultimul stadiu de execuție la o pilă de pe girație. Pe această girație mai avem de executat două pile și două culee, dar momentan lucrăm la varianta de deviere a circulației de pe centură deoarece aceste fundații sunt în centura actuală în asfalt”.

Pe de altă parte, Primarul Capitalei, Nicușor Dan, alături de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susțin că au semnat contractul de asociere dintre cele două autorităţi locale pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica.

Cookies