ARHIVA B365

Care este STADIUL LUCRĂRILOR la METROUL din Drumul Taberei. Compania a adus muncitori din Sri Lanka

Lucrările la noua magistrală de metrou avansează greu, având în vedere că ar trebui finalizate în câteva luni . Progresele la structura de rezistenţă şi la fundaţia căii de rulare au fost zero în ultima lună, scrie Economica.net.

Conform imaginilor publicate pe forumul Asociaţei Metrou Uşor, compania Verta Tel se ocupă de lucrările de relocare a reţelelor de utilităţi din zona Eroilor. Pentru derularea acestor lucrări, Verta Tel a adus angajaţi chiar din Sri Lanka.

Pentru Magistrala 5 din Drumul Taberei, Ministerul Transporturilor a realizat un proiect de HG prin care Metrorex să împrumute de la Ministerul Finanţelor suma de 188 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor obţinute în instanţă de către constructorul italian Astaldi.

Pe de altă parte, Corpul de Control al ministrului, dar şi cel al premierului Viorica Dăncilă, verifică plăţile efectuate pentru metroul de Drumul Taberei şi cum s-a ajuns la aceste despăgubiri.

Devizul proiectului Magistralei 5 este de 3,2 miliarde de lei, investiţia fiind, practic, de 2,65 miliarde de lei din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport 2007- 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie 2011, consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Eroilor – Drumul Taberei.

Magistrala 5, tronsonul 1 (Eroilor – Drumul Taberei), va avea aproape 7 km lungime, 10 stații şi depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Peste 64.000 de bucureşteni ar urma să beneficieze de noua secţiune, care vor călători între cele două puncte ale oraşului în mai puţin de un sfert de oră.

Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button