Care este situația de la ATI COVID-19 la nivel național. Câte paturi sunt la terapie intensivă în București, potrivit CNCAV

20 sept. 2021
94 Afișari
Care este situația de la ATI COVID-19 la nivel național. Câte paturi sunt la terapie intensivă în București, potrivit CNCAV
La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Situația la zi din București

Situația de la secțiile de terapie intensivă din țară se înrăutățește pe zi ce trece, din cauza numărului tot mai mare de pacienți COVID aflați în stare gravă. În ultimele zile, autoritățile au majorat numărul de paturi ATI dedicate pacienților COVID, ajungând duminică la un total de peste 1.000 de paturi, potrivit CNCAV.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că numărul paturilor ATI destinate pacienților COVID a ajuns pe data de 19 septembrie la 1.024, acestea fiind suplimentate în ultimele zile din cauza numărului din ce în ce mai mare de infectări. Trebuie precizat că aceste paturi au aviz DSP.

Câte paturi au fost adăugate în 24 de ore

Înainte de toate, trebuie precizat faptul că în acest moment, în secțiile de ATI din țară, se află 849 de paturi ocupate de pacienți COVID, dintre care 18 pacienți sunt minori, potrivit CNCAV.

Numărul de paturi ATI a crescut de sâmbătă, de la raportarea făcută de șeful DSU, Raed Arafat, până duminică cu nu mai puțin de 65 de locuri.  Sâmbătă dimineață țara noastră avea o capacitate de 959 de paturi de terapie intensivă, cu unele creșteri în așteptare, dintre care 176 în Capitală.

„La un moment am ajuns la zero locuri libere în București pe Terapie Intensivă, acum, totuși, s-au identificat din nou un număr de paturi la Spitalul Militar ROL 2 și probabil vom avea un număr suplimentar la Spitalul Universitar în cursul zilei de astăzi, oricând putem primi informația că au început să primească, și asta înseamnă să putem să eliberăm din Unitățile de Primiri Urgență (UPU) pacienți”, a declarat Raed Arafat.

Totodată, sâmbătă erau mai puține persoane internate la secțiile de terapie intensivă – 798 de pacienți COVID internați la ATI, dintre care 16 minori.

De la 9 septembrie, de când Raed Arafat a cerut mărirea capacității secțiilor ATI, au fost adăugate aproape 180 de paturi la nivel național, potrivit Gândul.

Care este situația la ATI în București

Duminică erau în București nu mai puțin de 184 de paturi ATI avizate de către DSP, dintre care 133 sunt ocupate, potrivit comunicatului CNCAV. Dintre acestea, o parte sunt rezervate pentru persoanele care suferă și de alte afecțiuni în momentul infectării cu virusul SARS-CoV-2, astfel că nu vor putea fi ocupate decât de persoanele respective.

1De asemenea , situația privind numărul de paturi disponibile este în dinamică și variază în funcție de numărul de pacienți internați la ATI și de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi și detașarea personalului medical necesar.”, au mai explicat autoritățile.

Cookies