Care este preţul mediu pentru un apartament în Bucureşti, în funcţie de zonă

Care este preţul mediu pentru un apartament în Bucureşti, în funcţie de zonă

Astfel, în zona Aviatorilor, cea mai scumpă din Bucureşti, preţurile medii pe metru pătrat ajung chiar şi la 2.500 euro, aceasta fiind urmată de zona de Nord unde costurile se situează la 2.200 euro/mp. În Floreasca însă, în funcţie de vechimea imobilului, preţurile pot varia între 900 şi 1.700 euro/mp, în timp ce pentru o locuinţă în cartiere precum Titan sau Berceni, se achită între 700 şi 850 euro/mp.

„Bineînţeles, preţurile variază dramatic de la o zonă la alta în funcţie de facilităţi precum accesul la mijloacele de transport, apropierea faţă de parcuri sau alte centre de interes. De asemenea, anul construcţiei imobilului, dar şi finisajele apartamentului aduc un impact în valoarea finală a locuinţei”, a afirmat Mădălina Vasile, Broker/Owner RE/MAX Properties, potrivit capital.ro.

Referitor la modalitatea de achiziţie a acestora, reprezentata companiei afirmă faptul că modul accelerat în care se construiesc complexe imobiliare în zonele periferice ale Capitalei a modificat în mare măsură ponderea tipurilor de achiziţii.

Astfel, în cazul noilor proiecte, tranzacţiile prin credit bancar reprezintă 90% din total. Luând în considerare şi piaţa centrală, ultracentrală şi zona de Nord a Bucureştiului, creşte numărul tranzacţiilor în numerar, dar media întregii pieţe înclină tot în favoarea creditelor bancare, acestea reprezentând 75% din totalul tranzacţiilor.

În ceea ce priveşte cele mai bine vândute tipuri de apartamente, reprezentanta RE/MAX menţionează că locuinţele cu două şi trei camere se menţin în topul solicitărilor bucureştenilor. Potrivit acesteia, motivul este de ordin financiar, întrucât pe segmentul apartamentelor de două camere, preţurile sunt mai accesibile, iar costurile ulterioare pentru întreţinere sunt la fel de uşor de suportat.

„În plus, o astfel de locuinţă reprezintă un start bun atât pentru o familie aflată la început de drum, cât şi pentru un tânăr care îşi doreşte prima sa casă, ori pentru un cuplu la vârsta a treia care se află într-un proces de tranziţie şi de reducere a spaţiului locuibil. Pe de altă parte, la categoria apartamentelor de trei camere se înscriu, de regulă, familile care au deja cel puţin un copil”, a completat Mădălina Vasile.

Pe segmentul rezidenţial cu preţuri accesibile, clienţii sunt reprezentanţi, de cele mai multe ori, de tineri cu media de vârstă între 25 – 30 ani, aflaţi la prima lor locuinţă. Din considerente financiare, aceştia optează, de regulă, pentru zonele periferice din Bucureşti. Pe de altă parte, însă, clienţii cu media de vârstă de aproximativ 40 ani se află în căutarea unui „upgrade imobiliar”, sau sunt interesaţi de investiţii pe termen lung.