Care este cel mai frecvent „păcat” al bucureşteanului la volan?

de:
10 nov. 2010
0 Afișari
Care este cel mai frecvent

Nepurtarea centurii de siguranţă le-a adus bucureştenilor, în primele nouă luni ale anului 2010, cele mai multe amenzi rutiere. Astfel, peste 46.000 de şoferi şi pasageri au primit amenzi din cauză că au circulat fără să poarte centura de siguranţă. Este drept, însă, că uneori poliţiştii aleg să treacă în procesul-verbal această contravenţie, în locul altelor mai grave, din compasiune pentru şoferii prinşi pe picior greşit.

Locul doi în topul celor mai frecvente amenzi date de lucrătorii la Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti este ocupat de sancţiunile date pentru depăşirea vitezei legale, în număr de peste 43.000. Pe locul trei se situează sancţiunile acordate pentru pentru opririle şi staţionările neregulamentare (peste 33.000), a declarat pentru B365.ro subinspectorul Laura Snae, de la Brigada Poliţiei Rutiere.

Nici pietonii nu au scăpat de amenzile poliţiştilor de la Brigada Rutieră, peste 21.000 dintre ei fiind sancţionaţi pentru traversare prin locuri nepermise.

Pe locul cinci în topul amenzilor rutiere din Capitală se află cele acordate pentru neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, în număr de peste 10.500.

Cookies