Care este cea mai bună perioadă pentru a-ţi vinde locuinţa

de:
24 apr. 2014
0 afișări
Care este cea mai bună perioadă pentru a-ţi vinde locuinţa

Cumpărătorii sunt mai numeroşi şi mai receptivi în această perioadă a anului, iar soarele şi natura reuşesc să îmbunătăţească aspectul oricărei proprietăţi, informează un comunicat de presă remis de Imopedia.

„Explicaţiile sunt numeroase, iar motivele sunt variate, însă cererea este cea care dictează: clienţii aflaţi în căutarea unui cămin sunt mai motivaţi în această perioadă a anului, între marile concedii din an (cel din dedicat sărbătorilor de iarnă şi cel din timpul verii). Iar acestă regulă nu este valabilă doar în piaţa din România, ci şi în Europa sau în Statele Unite ale Americii”, adaugă specialiştii în comunicatul de presă citat.

„Într-adevăr, putem vorbi despre o tendinţă, este cea mai bună perioadă pentru a scoate la vânzare o locuinţă, în special datorită pieţei. Pornim de la ideea că iarna este mai greu să te muţi sau să reamenajezi, iar aici vorbim de orice tip de imobil. De asemenea, nu este de neglijat faptul că oamenii au altă stare de spirit primăvara, sunt mai deschişi, mai receptivi”, completează Claudiu Haţegan, broker/owner al agenţiei Klauss & Partners.

Majoritatea clienţilor caută să îşi cumpere noua locuinţă în lunile de primăvară, pentru a putea începe eventualele lucrări de reparaţii şi reamenajare, astfel încât acestea să se încheie până la începutul toamnei. Pe de altă parte, familiile cu copii preferă să achiziţioneze până în luna iunie, pentru a se putea muta şi renova pe perioada vacanţei de vară, când copiii pot rămâne la bunici. Motivele sunt diverse, însă statisticile conduc la aceeaşi concluzie: vânzările ating un vârf în lunile de primăvară, iar mai bine de jumătate dintre cei care se mută efectiv într-un nou cămin o fac la începutul verii.

Cookies