BAZAR

Care e secretul lui Secret Santa? Cine a început totul

Cui nu-i place să deschidă cadouri! Toată lumea adoră cadourile, iar cadourile joacă un rol important în viața noastră. De la cadourile pentru ziua de naștere, până la cadourile de tip „iartă-mă”. Și nimic nu este la fel de entuziasmant ca atunci când primești un cadou, dar nu știi de la cine provine! Iar în decembrie așteptăm cu toții acel cadou de la „Secret Santa”.

Știu că toți ați auzit de Secret Santa, și știți cum să jucați asta. Secret Santa este o tradiție de Crăciun, în cazul în care membrii unui grup de prieteni, familie sau colegi de muncă trag la sorți nume aleatorii pentru a deveni Secret Santa al cuiva, cei care primesc cadourile habar n-au cine este „Moșul Secret”. Și există mai multe moduri în care oamenii îl joacă.

Dar câți dintre voi știți de ce facem Secret Santa?

Sau cine este Secret Santa și care este povestea din spatele Secret Santa?

„Secret Santa – un om care a făcut din lume un loc mai bun cu un act aleatoriu de bunătate, de mai bine de 25 de ani.”

1971 – fără casă, înfometat și falit, Larry Dean Stewart a intrat în „Dixie Diner” în Houston Mississippi, fără să știe cum poate să-și plătească mâncarea. Dându-și seama că Larry avea probleme, un bucătar s-a apropiat de Larry și i-a spus: „Fiule, probabil ți-a căzut asta”, dându-i o bancnotă de 20$. Recunoscător și covârșit de darul bucătarului, Larry i-a promis lui Dumnezeu că, dacă Dumnezeu îl va pune vreodată în poziția de a-i ajuta pe alții, o va face.

Opt ani mai târziu, în Independence, Missouri, concediat recent de la slujba sa cu câteva zile înainte de Crăciun, Larry a dat un sfat mare unei chelnerițe răcită și obosită și și-a amintit promisiunea.
Larry a condus la bancă, și-a retras o treime din economiile sale și a început să împartă banii oamenilor care păreau că ar avea nevoie de un mic impuls. „Uite,probabil ți-a căzut asta”, a spus el.

”Omul cu bancnota de 100 de dolari”

Pe o perioadă de doi sau trei ani, Larry retrage bancnote de o sută de dolari de la bancă pentru a le dărui în fiecare Crăciun. Unii oameni îl cunoșteau drept „Omul cu bancnota de 100 de dolari”, iar alții îl numeau „Secret Santa”.

Oamenii ajutați i-au mulțumit adesea lui Secret Santa cu îmbrățișare și lacrimi. Nu le-a spus niciodată numele său adevărat. „Elfii lui Moș Crăciun” includeau pompieri și alți prieteni care l-au ajutat să caute oameni care aveau nevoie de ajutor.

Larry a început să antreneze și alți Secret Santa

La începutul anului 2006, Larry Stewart a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer. Medicii i-au mai dat de trăit câteva luni. După ce un ziar local i-a spus lui Larry că vor dezvălui identitatea lui ca Secret Santa, el a decis să iasă și să-și spună propria poveste.
Larry a început să antreneze și alți Secret Santa. Astăzi, noii Secret Santa își continuă tradiția, ajutându-i pe ceilalți.

Fără îndoială, spiritul caritabil al lui Larry Stewart continuă. Prin povestea sa incredibilă de dăruire pe tot parcursul vieții și prin eforturile Fundației sale Secret Santa, mii de oameni sunt încă afectați în fiecare an de altruismul său.

Singurul lucru pe care Secret Santa îl cere vreodată oamenilor pe care îi ajută este că aceștia fac un act aleatoriu de bunătate pentru a ajuta într-o zi o altă persoană.

Aceasta este adevărata poveste despre Secret Santa (Moș Crăciun secret).

Haideți să fim Secret Santa de data aceasta, oferă-ți timpul, abilitățile și, dacă îi ai, banii :).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button