Utile

Care e procedura în București dacă ai un test Covid pozitiv

Care este procedura de urmat în cazul în care ai fost depistat pozitiv Covid-19?

Conform Direcției de Sănătate Publică București, trei sunt situațiile prin care un pacient asimptomatic poate ajunge la un rezultat pozitiv, în urma unui test covid.

Situatia 1 – Nu există simptomatologie, dar persoana respectivă face testarea  SARS-CoV-2 la cerere.

Situatia 2 – Nu există simptomatologie și persoana respectivă trebuie să facă testarea pentru că pleacă spre o țară care solicită obligatoriu testare SARS-CoV-2.

Situatia 3 – Se efectuează test la locul de muncă.

Ce trebuie făcut?

Daca rezultatul este pozitiv, pacientul va rămâne în izolare la domiciliu. Dacă nu există posibilitatea, bolnavul stă cît de mult se poate izolat în altă cameră față de restul familiei. Toți cei din casă folosesc mască, se curăță bine suprafețele din spațiile comune (baie și bucătărie).

Persoanele care locuiesc la aceeași adresă, alături de noi, sunt considerate contacte ai persoanei pozitive, vor sta în izolare și beneficiază de concediu medical!

DSPMB va emite și va comunica pacientului o Decizie de prezentare într-o unitate spitalicească, pentru evaluare clinică și paraclinică, care durează maxim 48 de ore, în functie de starea de sănătate a pacientului.

Aceasta prezentare la spital, se face apelând la 112, menționând Decizia primită de la DSP.

În cazul în care pacientul refuză să respecte obligația de prezentare la o unitate spitalicească conform Deciziei primite de la DSPMB, pacientul este pasibil de răspundere penală conform legii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button