CARDUL DE SĂNĂTATE. Medicii de familie refuză să distribuie CARDUL DE SĂNĂTATE

de:
05 ian. 2015
2 Afișari
CARDUL DE SĂNĂTATE. Medicii de familie refuză să distribuie CARDUL DE SĂNĂTATE

CARDUL DE SĂNĂTATE. Într-un mesaj trimis realitatea.net, Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunță că nu acceptă să se implice în distribuția cardurilor de sănătate rămase nedistribuite la nivelul caselor de asigurări județene și nici în acțiunile de distribuire ulterioare, scrie realitatea.net.

CARDUL DE SĂNĂTATE. „Respingem ferm această nouă inițiativă a CNAS de a împovăra medicii de familie cu activități administrative (distribuirea cardurilor) în detrimentul consultațiilor medicale”, se spune în mesajul medicilor de familie.

CARDUL DE SĂNĂTATE. Medicii precizează că cardul preia toate disfuncționalitățile SIUI și nu poate fi utilizat ca și dovadă a calității de asigurat ci are DOAR rolul de a valida consultaţiile, internările, eliberarea de medicamente compensate şi toate serviciile medicale şi farmaceutice din ÎNTREGUL sistem medical care are contract cu CNAS: cabinete medicină de familie, ambulatoriu de specialitate, laboratoare, explorări imagistice, spitale, farmacii, etc.

CARDUL DE SĂNĂTATE. Datele medicale ale pacienţilor se vor afla în curând în dosarul electronic de sănătate, mai spun medicii de familie, iar inscripţionarea cardurilor este o activitate birocratică, cronofaga şi inutilă.

CARDUL DE SĂNĂTATE. „Nu vom înlocui consultaţiile cu inscripţionarea cardului, aşa cum am precizat de nenumărate ori că nu vom accepta sarcini birocratice suplimentare, în defavoarea actului medical”, explica medicii. Mesajul este semnat de președinții celor două asociații – Dr. Angela Mazdrag și dr. Rodica Tănăsescu

Cookies