FIT CITY

Cardul de sănătate, BLOCAT marţi timp de cinci ore UPDATE

UPDATE Sistemul informatic al cardului de sănătate este funcțional începând cu ora 13,30 în parametrii proiectați, au precizat reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-o informare publicată pe site-ul instituției.

„Echipa tehnică a CNAS a reușit să rezolve problema constatată azi, 24 mai, ora 8,30, cu privire la indisponibilitatea semnării prin card. Începând cu ora 13,30, platforma informatică PIAS este funcțională în parametrii proiectați„, menționează sursa citată.

_________________________________________________________________________________________

Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate a fost indisponibil de marți dimineață din cauza unor probleme tehnice.

„Astăzi, 24.05.2016, începând cu ora 8,30, sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice„, menționează CNAS.

Potrivit sursei citate, până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale/ prescrierii rețetelor/ eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline.

„Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora, conform prevederilor legale în vigoare”, precizează instituția.

Preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, a declarat pentru News.ro că deocamdată nu se cunoaşte cauza defecţiunii tehnice, în condiţiile în care echipamentele sunt în diverse zone, cele mai multe la STS, dar şi la serviciul paşapoarte.

„Nu ştim cauza defecţiunii. Aşteptăm remedirea problemei, echipamentele fiind distribuitre în diverse zone, cele mai multe la STS, dar şi la Serviciul Paşapoarte. Ceea ce ştiu furnizorii de servicii este că pot lucra off-line şi apoi, când se va remedia defecţiunea, pot încărca în sistem serviciile efectuate, în 72 de ore. Niciodată problemele nu au durat atât” , a spus Ţibichi.

Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate  a ramas fara suport tehnic de la sfarsitul anului trecut, in urma esecului unei licitatii demarate in vara anului trecut, scrie HotNews.

Casa a demarat in luna martie din acest an o noua licitatie de peste 18,8 milioane lei pentru servicii de mentenanta la acest sistem si datele din SEAP arata ca au fost trei ofertanti printre care Teamnet International, fosta firma fondata de catre deputatul Sebastian Ghita, si HP in asociere cu Siveco si alte firme.

Sistemul informatic al cardului de sănătate este funcțional începând cu ora 13,30 în parametrii proiectați, au precizat reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-o informare publicată pe site-ul instituției.

„Echipa tehnică a CNAS a reușit să rezolve problema constatată azi, 24 mai, ora 8,30, cu privire la indisponibilitatea semnării prin card. Începând cu ora 13,30, platforma informatică PIAS este funcțională în parametrii proiectați”, menționează sursa citată.

Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate a fost indisponibil de marți dimineață din cauza unor probleme tehnice.

Până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale, a prescrierii rețetelor și a eliberării medicamentelor a putut fi efectuată în modul offline.

„Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora, conform prevederilor legale în vigoare”, precizează instituția.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button