ȘTIRI

Cardiacii din spitalul Prof. C.C. Iliescu se vor redescoperi prin teatru de improvizație

Pentru spitalul din București participant la acest program, Spitalul de cardiologie Prof. C.C. Iliescu din cadrul spitalului Fundeni, a câștigat un proiect de teatru de improvizație: (Re)descoperă-te. Proiectul va fi implementat până la 1 octombrie.

Din cele 86 de proiecte inscrise in concurs, au fost alese cinci in baza unei evaluari ce a tinut cont de beneficiile oferite pacientilor, de adaptarea ideii artistice la mediul din spitale dar si de relevanta proiectului propus. Din componenta juriului au facut parte specialisti din diferite domenii: dr. Ciprian Bacila – medic psihiatru în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, inițiator al unui proiect de terapie prin artă, Horea Murgu – profesor UNATC și coach, Irina Stefanescu – fondator al Centrului de Sociodrama din Romania si Catalin Stefanescu, prezentator al emisiunii Garantat 100% de pe TVR 1.

Cum prezintă programul (Re)descoperă-te inițiatorii săi? „pacientii spitalului „Prof. Dr. C.C. Iliescu” ar beneficia din plin de sesiunile pline de veselie, destindere si creativitate ale unui workshop de improvizatie, care i-ar ajuta sa inceapa o noua etapa in viata. Se stie ca rasul este o terapie foarte eficienta, iar cursurile de improvizatie sunt o modalitate jucausa si la indemana de a accesa resursele pozitive din propria persoana, si de a cunoaste noi prieteni. Aparitia momentelor de spontaneitate pot fi primul indicator al scaderii sau disparitiei anxietatii – unul dintre factorii favorizanti ai patologiei cardiovasculare.
Toate jocurile vor fi adaptate conditiei fizice a participantilor, cu un minim de efort necesar – jocuri de imaginatie si spontaneitate, tehnici de imbunatatire a atentiei si concentrarii, improvizarea unor povesti, mici scene improvizate ce investigheaza raportul dintre oameni de pe diverse pozitii (statut)”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button