Card bancar prăduit de 10.000 de lei după ce a fost furat dintr-o mașină parcată în Sectorul 4

21 oct. 2021
312 Afișari
Card bancar prăduit de 10.000 de lei după ce a fost furat dintr-o mașină parcată în Sectorul 4

Un furt a avut loc recent în București, după ce un card bancar furat dintr-o mașină din Sectorul 4 a fost prăduit de 10.000 de lei. Doi bărbați au fost reținuți în acest caz.

Doi bărbați din București sunt acuzați că au scos 10.000 de lei de pe un card furat dintr-o mașină parcată și s-au folosit de ei în interes propriu. Mai mult, unul dintre aceștia avea de executat o pedeapsă cu închisoare. Cei doi au fost reținuți preventiv.

Card furat dintr-o mașină parcată în Sectorul 4

Cei doi infractori au spart o mașină din Sectorul 4, aflată într-o parcare, și de acolo au furat mai multe bunuri, printre care și un card bancar din care au reușit să extragă 10.000 de lei înainte să fie prinși.

Conform Poliției Capitalei, autoritățile au fost sesizate în cursul zilei de marți de un bărbat cu privire la faptul că mașina lui, parcată pe o stradă din Sectorul 4, a fost spartă și prezintă urme de efracție. În urma cercetărilor s-a descoperit că persoane necunoscute ar fi forțat geamul portierei din dreapta față și ar fi furat din interior mai multe bunuri, printre care o cameră video, un transformator electric, un parfum, documente și două carduri bancare.

Unul dintre carduri a fost folosit pentru a efectua mai multe tranzacții bancare, printre care retrageri de numerar și chiar cumpărături de la comercianți. Într-un final, ei au reușit să folosească aproximativ 10.000 lei de pe un card.

Cei doi hoți au fost prinși și duși la audieri

Într-un final polițiștii au descoperit doi bărbați, cu vârste de 26 și 40 de ani. Cei doi au fost reținuți pentru comiterea faptei reclamate de posesorul mașinii. Mai mult, miercuri a avut loc o percheziție domiciliară în București. Atunci au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în această cauză, ca apoi suspecții să fie duși la audieri.

De asemenea, în urma percheziției, mai mai fost descoperit încă un bărbat pe al cărui nume a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

În prezent cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Cei doi sunt acuzați de infracțiuni de furt calificat și 19 acte materiale ale infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Bărbații au fost reținuți.

Cookies