Introducere în 18 Lounge:
De când mă știu, am băgat în mine doar colțuri de pâine, „ca să mă iubească soacra”, și-am avut noroc. Nu știu să fi existat vreo mamă a vreunei foste care să nu mă fi plăcut, dar am și avut noroc de oameni mișto. Mereu m-am înțeles bine cu soacrele și e valabil și-n ziua de azi. Soacră-mea a lucrat în domeniul bancar, ca IT-ist, acum e pensionară, îi merge mintea brici și e mereu gata s-ajute, drept pentru care mi se pare normal s-o scot la un cico din când în când.
Am început de săptămâna asta, când am mâncat pentru tine la 18 Lounge, restaurant cu priveliște panoramică, situat în Piața Presei, la etajul al 18-lea, în clădirea de birouri numită City Gate. M-am ocupat din timp să cer o masă pentru doi, ora 19:30, la geam, lucru confirmat prin telefon. Când am ajuns eu, doamna din imaginea de mai jos fusese deja așezată la o masă pe mijloc, departe de priveliște. Panică! Nu puteam să risc nici un pas greșit. După scurte parlamentări, staff-ul 18 Lounge ne-a mutat la o masă cu priveliște, bașca și cu 3 baloane în formă de inimă rămase de pe la Valentine’s Day. Altceva!
18 Lounge face parte din grupul Stadio și seamănă izbitor cu NOR, adicătelea e cam aceeași Mărie, dar cu altă pălărie, și când zic pălărie mă refer că e altă priveliște, alt unghi. De aici de sus, de la etajul 18, vezi Arcul de Triumf, Podul Basarab și cum întoarce 41 la picioarele tale, că-i capăt de linie, și totul pare ca un joc pentru copii, cu vagoane și tramvaie de jucărie. Meniul e divers, cu o selecție generoasă de vinuri și cocktail-uri, iar prețurile deloc mititele încep de pe la 30 de lei și se termină la cât vrei tu. Medium-high cum s-ar spune.
După ce treci de recepția clădirii care arată ca un studio Antena 3, iei liftul 18 etaje, și te întâmpină loc spațios, cu un bar lung de vreo 15 metri, mobilier elegant în culori calde și lumină caldă, puțin difuză, ca de jazz club. Că veni vorba de jazz, am avut parte și de muzică live, chiar drăguț. Undeva în spate, separat și bine izolat fumătorii își pot face de cap în propriul lor salon. Deci, iată că se poate.
Judecata de Acum
Am început cina cu un mizilic de camembert asezonat cu fistic, cireșe amarena și smochine. Uitasem cât de inspid, plat și lipsit de viață poate fi un camambert. N-ar nici un gust: nu e nici sărat, nici iute, nici tare, nici tartibabil, nici, nici, nici. Arată ca un puc de hochei arian, iar gustul e pe măsură. Puțin plastifiat, plat cu mici scântei oferite de amarena. 66.2 lei aruncați pe fereastra etajului 18.
Lângă antricot am comandat și o salată verde cu lămâie la 19 lei, ca să mă bucur din plin de gustul de carne. Așa-mi place mie. Și dacă e carne, e Coca-Cola oricând la orice oră. Ideal ar fi fost un pahărel de vin, dar poate altădată, fără mășină. Porția are 300 de grame de plăcere pură. Vrei rare, primești rare, vrei medium primești medium, alegerea aparține fiecăruia. Dacă la gustărică s-a strigat neinteresant, antricotul de vită Uruguay a dispărut instant din farfurie: carne fragedă și extrem de gustoasă, cu puțină aromă de grătar, de tăiat în bucăți mici și savurat pe îndelete.
Pentru felul principal, soacră-mea a ales un Burger cu vită Wagyu, la 94,4 lei, cu garnitură de cartofi și sos de maioneză cu trufe. Ea zice că n-a dat-o pe spate. Am gustat și eu. Cam avea dreptate. Decât să-ți iei burgerul ăsta, mai bine un antricot de vită Uruguay. Cum spuneam, nu e un restaurant ieftin, deși, dacă mă gândesc cât costă kilogramul de Wagyu, intru la bănuieli: de ce e atât de ieftin burgerul? Ce grad de marmorare are carnea? A3, A4, A5? Meniul nu specifică.
Un lava cake în limita normalului, care nu se ridică neapărat la înălțimea locului. Fără să iasă din tipare cu ceva anume, este un desert executat corect, care a curs ușor când i-am dat cep cu lingurița. Însoțit de o cupă de înghețată și niște mentă acoperă necesarul de dulce. Îndrăznesc să spun că poate fi împărțit la doi, mai ales după o masă copioasă. Un mare plus pentru prezentare și încă o bilă albă pentru cantitatea moderată de zahăr pe care o are. Very nice.
Socrela a mers pe o cupă de înghețată răcoritoare.
Total 18 Lounge: 268, doar consumația mea, Coca-Cola inclusă.
O să mai mănânc pentru tine la 18 Lounge? Da. E frumos.
Dar soacră-mea? Overall, cred că i-a cam plăcut. Mai ales priveliștea.
Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.
PS: Nu am uitat proba de foc. Proba toaletei. Curată, dar doar 1 la număr. Cam puțin.
C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
„Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
“Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam
„Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București
La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului
Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București
Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit
Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci
Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6
S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul
Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache
Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București
O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate
Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101
O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București
Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București
Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea
Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour
Cu capul în NOR și cu ochii-n farfurie. Mai vinde bine priveliștea în București?
Turist (la) naive în București. Ecler cu cremă de colivă sau cu muștar de Tecuci, ce alegi?
Am mâncat printre fumători la B4 Market, București. Un șnițel ok, la preț psihologic
Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București
Am mâncat cât pentru trei, cu 118 lei, la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției
Scoate-o pe maică-ta la Sardin, în București, pentru că merită
Am mâncat pentru tine ciorbă de miel la Garlic Pub, în București, după ce am ascultat Coco Jambo
Sentimente amestecate la Capriccio, în București, un restaurant colea în cartier
Cei mai ieftini tacos din București sunt muy deliciosos! La Casa de Tacos, pe la Unirii
Prinde loc la Condesa, dacă poți! Cum e la cel mai nou bar-restaurant latino american din București