Cârciuma unde vezi de foarte sus cum întoarce tramvaiul 41. O cină corectă cu soacră-mea la 18 Lounge, cu priveliște panoramică peste București

susținut de
23 feb. 2024
8689 afișări
Cârciuma unde vezi de foarte sus cum întoarce tramvaiul 41. O cină corectă cu soacră-mea la 18 Lounge, cu priveliște panoramică peste București
Cârciuma unde mânânci și vezi de foarte sus cum întoarce tramvaiul 41. O cină corectă cu soacră-mea la 18 Lounge, cu priveliște panoramică peste București

Introducere în 18 Lounge:

De când mă știu, am băgat în mine doar colțuri de pâine, „ca să mă iubească soacra”, și-am avut noroc. Nu știu să fi existat vreo mamă a vreunei foste care să nu mă fi plăcut, dar am și avut noroc de oameni mișto. Mereu m-am înțeles bine cu soacrele și e valabil și-n ziua de azi. Soacră-mea a lucrat în domeniul bancar, ca IT-ist, acum e pensionară, îi merge mintea brici și e mereu gata s-ajute, drept pentru care mi se pare normal s-o scot la un cico din când în când.

Am început de săptămâna asta, când am mâncat pentru tine la 18 Lounge, restaurant cu priveliște panoramică, situat în Piața Presei, la etajul al 18-lea, în clădirea de birouri numită City Gate. M-am ocupat din timp să cer o masă pentru doi, ora 19:30, la geam, lucru confirmat prin telefon. Când am ajuns eu, doamna din imaginea de mai jos fusese deja așezată la o masă pe mijloc, departe de priveliște. Panică! Nu puteam să risc nici un pas greșit. După scurte parlamentări, staff-ul 18 Lounge ne-a mutat la o masă cu priveliște, bașca și cu 3 baloane în formă de inimă rămase de pe la Valentine’s Day. Altceva!

Soacră-mea și meniul 18 Lounge

Unde întoarce 41 și tragi cu ochiul la Arcul de Triumf

18 Lounge face parte din grupul Stadio și seamănă izbitor cu NOR, adicătelea e cam aceeași Mărie, dar cu altă pălărie, și când zic pălărie mă refer că e altă priveliște, alt unghi. De aici de sus, de la etajul 18, vezi Arcul de Triumf, Podul Basarab și cum întoarce 41 la picioarele tale, că-i capăt de linie, și totul pare ca un joc pentru copii, cu vagoane și tramvaie de jucărie. Meniul e divers, cu o selecție generoasă de vinuri și cocktail-uri, iar prețurile deloc mititele încep de pe la 30 de lei și se termină la cât vrei tu. Medium-high cum s-ar spune.

După ce treci de recepția clădirii care arată ca un studio Antena 3, iei liftul 18 etaje, și te întâmpină loc spațios, cu un bar lung de vreo 15 metri, mobilier elegant în culori calde și lumină caldă, puțin difuză, ca de jazz club. Că veni vorba de jazz, am avut parte și de muzică live, chiar drăguț. Undeva în spate, separat și bine izolat fumătorii își pot face de cap în propriul lor salon. Deci, iată că se poate.

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine la 18 Lounge

Baked Camembert | 66.2 lei

Am început cina cu un mizilic de camembert asezonat cu fistic, cireșe amarena și smochine. Uitasem cât de inspid, plat și lipsit de viață poate fi un camambert. N-ar nici un gust: nu e nici sărat, nici iute, nici tare, nici tartibabil, nici, nici, nici. Arată ca un puc de hochei arian, iar gustul e pe măsură. Puțin plastifiat, plat cu mici scântei oferite de amarena. 66.2 lei aruncați pe fereastra etajului 18.

Antricot de vită Uruguay | 139 lei

Lângă antricot am comandat și o salată verde cu lămâie la 19 lei, ca să mă bucur din plin de gustul de carne. Așa-mi place mie. Și dacă e carne, e Coca-Cola oricând la orice oră. Ideal ar fi fost un pahărel de vin, dar poate altădată, fără mășină. Porția are 300 de grame de plăcere pură. Vrei rare, primești rare, vrei medium primești medium, alegerea aparține fiecăruia. Dacă la gustărică s-a strigat neinteresant, antricotul de vită Uruguay a dispărut instant din farfurie: carne fragedă și extrem de gustoasă, cu puțină aromă de grătar, de tăiat în bucăți mici și savurat pe îndelete.

Pentru felul principal, soacră-mea a ales un Burger cu vită Wagyu, la 94,4 lei, cu garnitură de cartofi și sos de maioneză cu trufe. Ea zice că n-a dat-o pe spate. Am gustat și eu. Cam avea dreptate. Decât să-ți iei burgerul ăsta, mai bine un antricot de vită Uruguay. Cum spuneam, nu e un restaurant ieftin, deși, dacă mă gândesc cât costă kilogramul de Wagyu, intru la bănuieli: de ce e atât de ieftin burgerul? Ce grad de marmorare are carnea? A3, A4, A5? Meniul nu specifică.

Burger cu Wagyu de la 18 Lounge

Lava Cake | 49,4 lei

Un lava cake în limita normalului, care nu se ridică neapărat la înălțimea locului. Fără să iasă din tipare cu ceva anume, este un desert executat corect, care a curs ușor când i-am dat cep cu lingurița. Însoțit de o cupă de înghețată și niște mentă acoperă necesarul de dulce. Îndrăznesc să spun că poate fi împărțit la doi, mai ales după o masă copioasă. Un mare plus pentru prezentare și încă o bilă albă pentru cantitatea moderată de zahăr pe care o are. Very nice.

Socrela a mers pe o cupă de înghețată răcoritoare.

Total 18 Lounge: 268, doar consumația mea, Coca-Cola inclusă.

O să mai mănânc pentru tine la 18 Lounge? Da. E frumos.

Dar soacră-mea? Overall, cred că i-a cam plăcut. Mai ales priveliștea.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

PS: Nu am uitat proba de foc. Proba toaletei. Curată, dar doar 1 la număr. Cam puțin.

În budă la 18 Lounge

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

 

Cookies