Carantinarea Bucureștiului, anunțul premierului. Florin Cîțu spune când se va lua o decizie

22 mart. 2021
796 Afișari
Carantinarea Bucureștiului, anunțul premierului. Florin Cîțu spune când se va lua o decizie

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că își dorește să nu se ajungă la carantinarea Bucureștiului. El a subliniat că așteaptă soluții de la primarii sectoarelor Capitalei, cu care se va întâlni la prânz.

Florin Cîțu spune când se va lua o decizie

Premierul Florin Cîțu a mai declarat că opiniile de la Ministerul Sănătății sunt importante, dar decizia se va lua după ce vor fi ascultate toate punctele de vedere.

„Îmi doresc să nu ajungem la o situație de carantinare a Bucureștiului. Ascult toate opiniile specialiștilor, deciziile le luăm după aceea. Opiniile de la Ministerul Sănătății sunt importante, dar vom lua decizia după ce ascultăm toate opiniile, de la prefect și primarii de sectoare. Aștept întâlnirea cu primarii de sectoare”, a declarat premierul Florin Cîțu, potrivit Digi24.

Luni, la ora 13:00, premierul Florin Cîțu se întâlnește cu Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan și cu primarii de sectoare.

La ora 16:00 va avea o videoconferință cu prefecții, iar marți se întâlnește cu asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor.

În ceea ce privește situația din Timișoara, Florin Cîțu a spus că așteaptă soluții pentru a vedea cum poate fi evitată măsura carantinării, „poate cu alte măsuri”.

„Soluțiile trebuie să vină de la cei care administrează acolo”, a declarat Florin Cîțu, potrivit sursei citate.

Carantinarea Bucureștiului, anunțul premierului

Rata de infectare din București este de aproape 6 la mie, moment în care s-ar impune carantinarea unei localități. Luni are loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, în contextul în care, cu o zi în urmă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că nu exclude intrarea în carantină a Capitalei.

La ora 14:00 are loc o ședință la Ministerul Sănătății pentru modificarea criteriilor de intrare în carantină, la care vor participa reprezentanți DSU, INSP și experți în sănătate publică.

Andreea Moldovan, secretarul de stat, a declarat pentru Digi24 că, luni, la minister, are loc o ședință cu specialiști, pentru determinarea unor noi criterii de carantinare a localităților.

„Este un moment în care trebuie să avem grijă. Măsurile trebuie luate cât de repede. Mi-e greu să zic un termen, mâine avem ședința. Aceste măsuri vor fi făcute publice”, a declarat Andreea Moldovan.

Cookies