ÎN BUCUREȘTI

Carantina totală în București? Ce spune premierul Florin Cîțu acum, imediat după ce Capitala a depășit incindența de 6 la mie

Premierul Florin Cîțu a delarat, după ce Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 6,22 la mia de locuitori, că pentru București carantina totală nu este o opțiune.

Premierul Flrin Cîțu le transmite bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte deciziile autorităților. A fost replica lui la întrebarea «”Se va închide” Capitala?» pe care i-au adresat-o jurnaliștii după ce autoritățile au dat publicității un nou bilanț COVID-19 al situației infectă.

Premierul declară că rata de infectare este doar unul dintre criteriile care sunt luate în calcul atunci când se decide carantinarea unei localități: „Niciodată nu s-a carantinat doar în baza ratei de infectare. Vom vorbi cu specialiștii (…). La Ministerul Sănătății va fi o ședință de la ora 13.00”.

Așadart, potrivit premierului, carantina totală în București „nu este o opțiune”. Tot premierul scoate din calcul și  varianta instituirii carantinei doar în anumite sectoare ale Bucureștiului.

În ceea ce privește școlile, premierul Florin Cîțu declară că, în acest moment,  rămân deschise.

Bucureștiul a depășit pragul de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Aceste date au fost anunțate dimineață de către prefectul Capitalei, Alin Stoica. Este cea mai mare rată de infectare atinsă în București în acest an. Cel mai mare indice – 7.04 – a fost raportat în București în 11 decembrie 2020.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button