Carantină prelungită cu 7 zile în Corbeanca, Dobroeşti, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti-Leordeni. Măgurele scapă de carantină

12 dec. 2020
174 Afișari
Carantină prelungită cu 7 zile în Corbeanca, Dobroeşti, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti-Leordeni. Măgurele scapă de carantină

Măsura de carantinare se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile, începând de sâmbătă, ora 22,00, în localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov. De asemenea, Măgurele scapă de carantină.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov, deciziile survin urmare a ordinelor emise în acest sens de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

„Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele cinci localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, potrivit datelor transmise de către DSP Ilfov, rata de incidenţă cumulată se prezintă după cum urmează:

* 7,76/1000 locuitori pentru comuna Corbeanca;

* 7,01/1000 locuitori pentru comuna Dobroeşti;

* 7,97/1000 locuitori pentru comuna Mogoşoaia;

* 8,89/1000 locuitori pentru oraşul Otopeni;

* 8,98/1000 locuitori pentru oraşul Popeşti-Leordeni

Măsura carantinei zonale va fi ridicată pentru oraşul Măgurele începând de sâmbătă, ora 22,00, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

„În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP – CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru oraşul Măgurele, judeţul Ilfov”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, potrivit datelor transmise de către DSP Ilfov, în oraşul Măgurele, rata de incidenţă cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 6,63/1.000 locuitori la 5,10/1.000 locuitori.

Cookies