Carambol cu 5 mașini pe Centura Capitalei, în zona Domnești. Trei persoane au fost rănite

30 ian. 2023
312 Afișari
Carambol cu 5 mașini pe Centura Capitalei, în zona Domnești. Trei persoane au fost rănite
Carambol cu 5 mașini pe Centura Capitalei, în zona Domnești. Trei persoane au fost rănite. Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Luni, 30.01.2023, la ora 11:45 pe Centura Capitalei, în zona Domnești, a avut loc un carambol în care au fost implicate 5 mașini, anunță centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române după ce au primit primele informații de la fața locului.

Carambol pe centura București, la Domnești

Conform datelor publicate astăzi, 30.01.2023, la ora 11:45 de site-ul oficial al centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, pe DNCB, în zona Domnești pe sensul către Chiajna, județul Ilfov, a avut loc un carambol în care au fost implicate trei autocamioane și două autoturisme.

Potrivit primelor date primite de la locul accidentului, trei persoane au suferit răni ușoare și au fost transportate la spital cu ambulanța care a fost chemată imediat. Traficul rutier s-a desfășurat îngreunat doar pe a doua bandă, pe sensul către Chiajna, pentru aproximativ 30 de minute.

Recomandări pentru șoferi

Pentru a evita accidentele, șoferilor le este recomandat să se informeze în legătură cu condițiile meteo din zonele pe care urmează să le parcurgă, și să aibă mașina echipată corespunzător pentru vremea curentă.

Este necesară sporirea atenției la toate zonele periculoase cât și la ieșirile și intrările din orașe cât și la staționarea mașinilor pe marginea drumurilor, sau în zonele care sunt expuse la pericole (pe lângă ziduri care sunt nu sunt sigure, pe lângă copaci etc).

De asemenea, este recomandat să fiți atenți la intersectarea cu autovehiculele cu gabarit mare, cât cu și autoturismelor normale. Mai este necesară sporirea atenției atunci când se conduce pe timp de noapte.

Dacă vizibilitatea este redusă din cauza fenomenelor meteo (ploaie, ceață, lapoviță, ninsoare), șoferilor le este recomandat să folosească luminile, deoarece acestea reduc riscul de producerii unor accidente. Este recomandată și curățarea farurilor și blocurilor de semnalizare înainte de a ieși pe drum, dar și folosirea corespunzătoare a instalației de ventilație/climatizare.

Șoferii trebuie să fie precauți în această perioadă pentru a evita posibile accidente ce ar putea duce la adevărate tragedii.

Cookies