ȘTIRI

Cărți electronice gratuite, în mijloacele de transport din București

„Eu sunt numărul patru”, de Pittacus Lore, este e-book-ul pentru care Editura Nemira oferă acces gratuit la metrou, pentru toţi cei care vor să experimenteze lectura în format electronic, transformându-şi astfel drumul într-un timp câştigat. În curând, stickerele de acces la cartea electronică Nemira se vor găsi şi în mijloacele de transport ale RATB.

„Eu sunt numărul patru”, de Pittacus Lore, este o carte deja clasată în topul celor mai solicitate cărţi electronice de pe site-ul editurii  şi poate deschide apetitul pentru un alt fel de a citi.

Caravana Bookland este cea care a lansat această campanie de promovare a cărţii electronice în spaţiul public, iar Editura Nemira este încântată să poată participa la promovarea unui produs pe care l-a adus prima pe piaţa românească.

O „bibliotecă electronică” a fost pusă la dispoziția călătorilor și la stația de metrou Piața Victoriei, de către Vodafone, „gratuit”, până la 31 octombrie. 

Prin intermediul acestei biblioteci posesorii de telefoane mobile si tablete pot descarca gratuit, de fapt, doar pagini din carti. Un singur titlu poate fi descarcat integral gratuit – Mateiu I. Caragiale – Sub pecetea tainei.

In forma actuala, proiectul nu face decat sa functioneze ca un teasing pentru cartile de la editura Humanitas. Biblioteca digitala cuprinde 49 de titluri de carti si 10 audio book-uri, iar dupa ce rasfoiesti (digital) cateva pagini, prin scanarea unui QR code, poti achizitiona integral volumul, pentru preturi care se invart in jurul unor sume ca: 16 lei si 20 lei, scrie Metropotam.

Lista autorilor disponibili cuprinde nume ca: Neagu Djuvara, Lucian Boia, Mircea Cartarescu, Constantin Noica, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Radu Paraschivescu, Amos Oz, Nikos Kazantzakis, Paulo Coelho, C.S Lewis sau Lev Tolstoi. Iar cele 10 carti audio sunt: Ion Creanga, Lev Tolstoi – Cuponul fals, Mateiu I. Caragiale – Remember, Milan Kundera – Mortii varstnici sa cedeze locul mortilor tineri, Mircea Cartarescu – Ruletistul, Mircea Eliade – La tiganci, Gottfried August Burger – Aventurile baronului Munchausen,  Franz Kafka – Metamorfoza, Gabriel Liiceanu – Ce ne facem cu calul negru? Despre caderea in trup, dragoste si ipocrizie, George Toparceanu – El major si ea minora.

Librăria online BookLand a încheiat un parteneriat cu Metrorex prin care, până în luna decembrie, oferă călătorilor posibilitatea să răsfoiască gratuit, 20 de titluri în timpul călătoriei prin subteran.

Astfel, bucureştenii care circulă cu metroul pe magistrala Dristor 2- Republica au găsit, la marginea fiecărui rând de scaune, cărţi pe care le puteau citi pe durata călătoriei. Pentru a fi siguri că nu dispar, cărţile au fost legate de bare cu lanţuri.

Proiectul a demarat marţi, 11 septembrie, şi, în funcţie de feedback-ul din partea călătorilor, iniţiativa celor de la Bookland se poate extinde.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button