Captură impresionantă a polițiștilor din București: un „arsenal” de 600 de kilograme de materiale pirotehnice

06 dec. 2021
164 Afișari
Captură impresionantă a polițiștilor din București: un „arsenal” de 600 de kilograme de materiale pirotehnice
Captură impresionantă a polițiștilor din București: un „arsenal” de 600 de kilograme de materiale pirotehnice. Sursa foto: Pixabay

A început sezonul petardelor și artificiilor în București. Acest lucru se poate observa și după captura impresionantă descoperită de polițiști în mașina unui bărbat în Sectorul 2 al Capitalei. Acesta ascundea în portbagajul său un adevărat arsenal de materiale pirotehnice - nu mai puțin de 600 de tone de petarde, artificii și alte materiale ilegale pentru cetățenii de rând.

Ne apropiem din ce în ce mai mult de sărbătorile de iarnă, cea mai înfloritoare perioadă din an pentru comercianții ilegali de materiale pirotehnice. Polițiștii bucureșteni s-au confruntat cu un astfel de caz la sfârșitul săptămânii trecute, când au făcut o captură impresionantă de materiale ilegale, potrivit DGPMB.

Un bărbat avea în portbagajul mașinii o cantitate impresionantă de materiale pirotehnice

Polițiștii bucureșteni au făcut descoperirea vineri, 3 decembrie, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Totul s-a petrecut pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei, unde bărbatul a fost depistat de agenți în timp ce se afla la volanul autoturismului său. Aceștia au decis verificarea vehiculului, moment în care polițiștii au găsit materialele ilegale.

În portbagajul autoturismului bărbatului în vârstă de 31 de ani se aflau îndesate aproximativ 600 de kilograme de materiale pirotehnice interzise prin lege. Este vorba despre o captură impresionantă din punct de vedere al cantității, mai ales că aritificiile, petardele și celelalte materiale au fost găsite în posesia unei singure persoane.

Articolele pirotehnice, care fac parte din categorii speciale, ce pot fi folosite doar de pirotehniști potrivit legii au fost confiscate de polițiști iar cercetările vor continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Între timp, bărbatul de 31 de ani a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de operare cu materiale pirotehnice fără a avea drepturile necesare.

Un alt transport impresionant de materiale pirotehnice a fost oprit de polițiști

Polițiștii au oprit ieri, 5 decembrie, un alt transport de materiale pirotehnice cu destinația București. Incidentul s-a produs la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu, unde un bărbat în vârstă de 64 de ani, născut în județul Hunedoara, dorea să intre în țară la volanul unui autocamion care avea atașată o remorcă, potrivit comunicatului Poliției Române.

Deși în acte apărea că acesta transporta 21 de tone de cartofi, bărbatul transporta de fapt 15 tone de articole pirotehnice. Acestea erau ascunse în semiremorcă prin metoda capac, sub 6 paleți unde se aflau 6 tone de cartofi. Destinația finală a petardelor și bateriilor de artificii ar fi fost o adresă din București.

Planul său a fost dejucat însă, astfel că șoferul a rămas fără transportul său, și s-a ales cu un dosar penal, pentru operațiuni cu materiale pirotehnice realizate fără drept dar și contrabandă calificată.

Cookies