ARHIVA B365

Capitala va avea metrou de suprafaţă pe linia de centură

”Lucrăm acum la un proiect foarte interesant, pe care o să-l facem public: punerea în valoare a liniei de centură de cale ferată a oraşului prin utilizarea ei pentru transportul de călători. Bucureştiul este unul dintre puţinele oraşe din Europa care are o calea ferată de centură de aproape 80 km, folosită până acum numai pentru transportul de marfă”, a spus Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex. Potrivit acestuia, există deja un studiu elaborat, care prevede modernizarea acestei linii pentru transportul de călători, scrie Capital.

”Va fi un tren suburban al Capitalei, un fel de metrou de suprafaţă. În total, se vor construi 27 de staţii şi 15 parcări, unde cei care vin din afara Capitalei să-şi poată lăsa maşinile. Proiectul implică şi extinderea reţelei de metrou cu 2,6 km, care se vor construi la capătul liniei Pipera-IMGB, unde această linie iese la suprafaţă”, a explicat Ștefan Roşeanu, senior partner Club Feroviar.

Acesta a adăugat că, cel mai probabil, lucrările se vor finaliza în 2015-2016, atunci când în Capitală vor fi două inele pe segmentul feroviar: centura ferovioară a Bucureştiului şi inelul interior de metrou. Totodată, Roşeanu a spus că va fi nevoie de achiziţia a zece trenuri care să circule pe această linie, la un interval de 15 minute.”Ținând cont că vorbim de o linie electrificată, vor fi achiziţionate rame electrice, asemănătoare ca aspect cu săgeata albastră”, a adăugat el. Cu alte cuvinte, traficul la suprafaţă va fi mult fluidizat datorită acestei investiţii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button