Capitala ucraineană Kiev luptă: Bulevardul Victoria a fost atacat de ruși, lupte grele în marginea orașului | Zelenski: „Nu putem pierde capitala”

26 feb. 2022
3090 Afișari
Capitala ucraineană Kiev luptă: Bulevardul Victoria a fost atacat de ruși, lupte grele în marginea orașului | Zelenski:

Capitala ucraineană Kiev luptă să nu fie ocupată de ruși, în cea de-a treia zi de război în țara vecină României. Lupte grele se desfășoară în estul, vestul și sudul Kievului, potrivit mai multor informații de presă. Un atac a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe Bulevardul Victoriei, unul dintre principalele bulevarde ale capitalei, însă a fost „respins”, a precizat armata ucraineană într-un mesaj pe contul său de Facebook.

„Toate acestea se întâmplă acum în interiorul limitelor orașului”, a spus Clarissa Ward, corespondent CNN, iar luptele cele mai grele se dau la marginea Capitalei.

 

Nu există încă semnale că zonele rezidențiale ar fi vizate, a afirmat ea, „dar auzim multe explozii din mai multe direcții diferite”.

Agenția de știri ucraineană Interfax scrie că forțele rusești au încercat să atace o stație de generare a energiei electrice, în timp ce armata ucraineană a transmis că a respins un atac asupra unei baze militare din Kiev, potrivit Reuters.

Zelenski: „Nu putem pierde capitala. Mă adresez apărătorilor noștri”

SUA s-au oferit să ajute la evacuarea președintelui din Kiev, pentru a scăpa de amenințările la adresa vieții sale, dar acesta a refuzat până acum să plece, relatează Washington Post.

„În această noapte, vor încerca să cucerească Kievul”, a spus președintele ucrainean Zelenski într-un discurs video postat vineri noapte pe site-ul prezidențial.

„Nu putem pierde capitala. Mă adresez apărătorilor noștri, bărbaților și femeilor de pe toate fronturile: în această seară, inamicul își va folosi toate forțele pentru a sparge apărarea noastră în cel mai josnic, dur și inuman mod”, a adăugat el.

Primele unități militare rusești au intrat vineri în partea de nord a capitalei ucrainene, fiind ucise câteva persoane. Într-o declarație separată, armata ucraineană a reiterat că „lupte grele” continuă la Vasilkiv, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Kiev, unde rușii „încearcă să aducă parașutiști”.

Cookies