Capitala se transformă în scenă pentru sute de artiști din Europa. Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București umple de viață și malul Dâmboviței

20 iun. 2023
8913 Afișari
Capitala se transformă în scenă pentru sute de artiști din Europa. Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București umple de viață și malul Dâmboviței
Capitala se transformă în scenă pentru sute de artiști din Europa. Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București umple de viață și malul Dâmboviței | Sursă foto: Facebook-B-FIT in the Street

Primăria Capitalei a anunțat că în 2023, după o pauză de 2 ani, va avea loc Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București, ediția a douăsprezecea.

Evenimentul are loc în perioada 30 iunie-2 iulie 2023 și va transforma orașul într-o scenă pentru zeci de spectacole din toată Europa.

La final de lună, are loc Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București

Peste 200 de artiști din țări europene se vor strânge la București, unde vor pune în scenă zeci de spectacole pentru locuitorii orașului. În cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București vor putea fi văzute show-uri din țări precum:

  • Spania,
  • Franța,
  • Italia,
  • Olanda.

Evenimentul se va desfășura în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023, iar în fiecare seară a festivalului, vizitatorii se vor putea bucura de o nouă producție. Vor fi prezentate spectacole de teatru de stradă, acrobații aeriene, muzică live, întâlniri cu personaje fantastice, spectacole itinerante, instalații vivante și spectacole pe apă.

Primăria Capitalei transmite:

În timpul zilei, publicul festivalului este invitat să exploreze orașul și să descopere o multitudine de spectacole care se desfășoară simultan în mai multe puncte din București. În fiecare seară de festival, spectacolele nocturne B-FIT in the Street! #12 schimbă peisajul orașului cu producții la scară mare de acrobație aeriană și teatru pe apă.

Spectacolele vor fi organizate în zone importante din Capitală precum:

  • Piața Universității, Centrul Vechi, Calea Victoriei, Piața George Enescu și Piața Revoluției.

De asemenea, administrația publică a anunțat că harta evenimentului va fi extinsă în cadrul ediției de anul acesta. Astfel că, noi locații cheie din oraș vor deveni scena artiștilor internaționali.

Pe râul Dâmbovița va fi organizat un spectacol pe apă, iar Splaiul Independenței urmează să găzduiască o serie de spectacole mobile și un spectacol nocturn.

Festivalul este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, alături de Direcția Cultură, Învățământ, Turism.

Mai multe detalii referitoare la harta și la programul evenimentului vor fi disponibile în curând pe site-ul arcub.ro și fitsb.ro.

Cookies