Capitala se pregăteşte de „calamităţi majore”: cumpără un spital semimobil de urgenţă

de:
08 dec. 2010
0 Afișari
Capitala se pregăteşte de

Spitalul modular semimobil de urgenţă va avea 100 de paturi şi va fi compus din mai multe containere şi hale pneumatice. Primăria Capitalei este dispusă să plătească pentru această unitate medicală 4,7 milioane de euro.

Potrivit caietului de sarcini pentru realizarea acestui spital vor fi achiziţionate două containere tip ISO 1C, care vor funcţiona ca bloc operator, cu toate dotările necesare, un container preoperator, un container destinat pregătirii medicilor, un container generator de curent şi un container care să conţină rezervorul cu apă. De asemena, vor fi achiziţionate şi 3 hale pneumatice cu o dimensiune de minim 35 metri pătraţi, o hală pneumatică de minim 25 mp şi trei hale pneumatice mobile pentru 50 de paturi. În plus, vor fi cumpărate şi toate dotările necesare unui spital de urgenţă, printre care şi mese de operaţie şi aparate de anestezie şi ventilaţie.

„Toate elementele constuctive propuse vor fi realizate astfel încât să poată fi interconectate, structura rezultată fiind un spital modular semimobil de 100 paturi, respectând toate circuitele funcţionale ale unei unităţi spitaliceşti”, se precizează în documentaţia de atribuire.

Durata contractului este până la 31.12.2010, cu posibilitatea de prelungire conform prevederilor legale.

Cookies