Capitala se pregăteşte de accidente nucleare: Vezi aici ce achiziţii se fac pentru intervenţie de urgenţă

de:
02 ian. 2011
0 Afișari
Capitala se pregăteşte de accidente nucleare: Vezi aici ce achiziţii se fac pentru intervenţie de urgenţă

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti – Ilfov anunţă pe siteul de licitaţii electronice planurile de achiziţionare a unor vehicule de intervenţie în caz de urgenţă. Astfel, vor fi achiziţionate maşini de pompieri, ambulanţe, maşini pentru transportat pacienţi, vehicule de urgenţă şi vehicule de salvare în valoare de 35.867.318 RON. Banii vor proveni din bugetul local şi din fonduri europene nerambursabile.

Mai exact, Asociaţia vrea să achiziţioneze, prin licitaţie restrânsă accelerată, următoarele tipuri de vehicule de intervenţie: 17 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de  diverse tonaje, cinci ambulanţe de prim ajutor, cinci ambulanţe de reanimare, o autospeciala pentru interventie la accidente colective si pentru salvari urbane, o autospecială pentru descarcerări grele şi şase autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea primului ajutor. La aceeaşi licitaţie se anunţă însă şi cumpărarea unei autospeciale de intervenţie în caz de accident nuclear, chimic, biologic şi radiologic, ca şi un centru de comandă şi control, cu echipamentele de comunicaţii aferente.

Ultima autospecială menţionată este destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie şi a celui afectat. Ea va fi formată din cabina pentru transportul in siguranta a echipajului (3+1), compartiment pentru lucru (laborator) şi compartimentul pentru transportul echipamentelor si materialelor specifice. Autospeciala va fi echipată cu mijloace de avertizare opto-acustice şi de comunicaţii, se menţionează în caietul de sarcini.

Dotarea cu ambulanţe şi maşini de intervenţie noi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă are în vedere reducerea timpului de intervenţie în caz de nevoie în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Acest proiect este de altfel cel mai important proiect finanţat din fonduri operaţionale regionale, acestea urmând să constituie 85% din valoarea noilor dotări. Citiţi aici cu cât se va reduce timpul de intervenţie în caz de urgenţă sau accident.Cookies