Capitala-papagal: Reabilitarea termică a făcut praf imaginea oraşului

de:
17 nov. 2010
1 Afișari
Capitala-papagal: Reabilitarea termică a făcut praf imaginea oraşului

Șerban Țigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România consideră că modul în care a fost realizată reabilitarea termică a blocurilor este o pierdere ireversibilă, mai ales când e vorba de clădiri de patrimoniu. „O putem considera chiar o crimă, pentur că nu se poate ignora aspectul estetic al acestor clădiri, care reprezentau vârfuri arhitecturale la momentul la care au fost construite”, este de părere Țigănaş, citat de Ziarul Financiar în ediţia electronică.

De aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii guvernului care spun că în România urbanismul a fost afectat de practica derogatorie, pe când în alte ţări există înţelegeri privind folosirea uniformă a paletelor de culori în funcţie de zonă, astfel încât procesul de reabilitare este controlat.

Și reprezentanţii Patronatului Societăţilor din Construcţii au un dinte împotriva modului cum s-au făcut reabilitările faţadelor blocurilor. Preşedintele Societăţii, Cristian Erbaşu, spune că se obişnuiteşte să se apeleze la firme neprofesioniste pentru reabilitare, ca să se economisească bani.

Cookies