ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Capitala intră într-o altă dimensiune. Bucureștiul va avea hartă geospațială

Bucureștiul va avea hartă geospațială, un proiect pe care Primăria Capitalei îl va desfășura împreună cu ANCPI.

Municipiul București va avea în 2 ani o hartă geospațială. Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan și prevede o parte supraterană, cu artere și clădiri, dar și una subterană, cu toate rețelele.

Edilul a avut astăzi p întâlnire de lucru cu directorul general al ANCPI, Laurențiu Alexandru Blaga, discutând pe marginea acesui subiect. Mai mult, proiectul prevede și punerea în ordine a actelor de proprietate ale tuturor imobilelor din Capitală.

”Municipiul București va avea în 2 ani o hartă geospațială. Pe de o parte, supraterană, cuprinzând clădirile și arterele, mobilierul urban, etc. Pe de altă parte, subterană, cuprinzând toate rețelele. Este proiectul despre care am discutat astăzi la întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu directorul general al ANCPI, Laurențiu Alexandru Blaga.

Pe partea de proprietate, realizarea cadastrului general al orașului este o prioritate. Vom colabora, de asemenea, cu ANCPI și vom găsi fonduri pentru a pune ordine în actele de proprietate ale tuturor imobilelor din Capitală. Va fi o colaborare de lungă durată, astfel încât să oprim abuzurile și să punem Bucureștiul pe traiectoria corectă și în acest domeniu”,a declarat, pe Facebook, Nicușor Dan.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi, după întâlnirea cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi reprezentanţii celor şase primării de sector, că autorităţile locale din Capitală au o „viziune comună” despre modul în care trebuie tratate deşeurile, fiind necesară colectarea selectivă.

Tot astăzi, edilul a anunțat în urma unei întrevederi pe care a avut-o cu Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, că a făcut demersuri pentru preluarea cluburilor sportive școlare și a cluburilor pentru copii de către Ministerul Educației.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button