ARHIVA B365

Capitala, în top 15 oraşe din lume cu cele mai mari reduceri ale costului de ocupare a birourilor

Bucureştiul se află de locul 12 în top 15 oraşe din lume cu cele mai mari reduceri ale costului de ocupare a spaţiilor de birouri în ultimul an, cu o scădere de 6,1% în trimestrul unu comparativ cu acelaşi interval din 2012, potrivit unui studiu CBRE, citat de Mediafax şi preluat de Realitatea.net.

Conform aceleiaşi surse, Bucureştiul este singurul oraş din Europa Centrală şi de Est prezent în top 15 cele mai mari scăderi de costuri de ocupare a spaţiilor de birouri.

Astfel, costul de ocupare a spaţiilor de birouri din Bucureşti se situează la 23,25 euro/metru pătrat/lună, în condiţiile în care chiria medie s-a diminuat în perioada analizată cu 7,7%, la 18 euro/metru pătrat/lună. În costul de ocupare sunt incluse şi sumele pe care o companie trebuie să le plătească pentru servicii de întreţinere sau mentenanţă.

Cea mai mare scădere a costului de ocupare a spaţiilor de birouri s-a înregistrat în Singapore (16,3%), urmat de Guadalajara (16,1%), Valencia, Porto şi Sao Paolo.

La capitolul cele mai mari creşteri ale costurilor lunare pe care o companie trebuie să le plătească pentru un metru pătrat de birouri, Jakarta (Indonezia) se află pe prima poziţie cu un avans de aproape 40%. Însă, cea mai scumpă piaţă a birourilor din lume se menţine zona de centru a Hong Kong, acesta fiind urmat de West End din Londra, Beinjing şi New Delhi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button