Capitala găzduieşte Festivalul Internaţional de Artă a Circului

de:
13 sept. 2011
0 Afișari
Capitala găzduieşte Festivalul Internaţional de Artă a Circului

Dresuri de animale, acrobaţii, magicieni, jonglerii, costume strălucitoare, adrenalină şi amuzament. Acestea sunt ingredientele aduse în competiţie de cei trei concurenţi care se vor lupta pentru „Leul de Aur”. Circ & Variete Globus a selectat la Festivalul din acest an două circuri celebre din Ucraina (Circul Naţional) şi din Suedia , Circul Scot. Această triere s-a făcut după ce din concurs au fost eliminate circuri din America, Bulgaria, Germania, Italia şi Rusia. În acest an va intra în concurs şi echipa Circ & Variete Globus care va prezenta ultima sa producţie la sediul din Aleea Circului numărul 15, Destinul Dacilor, cu care va intra în concurs alături de Circul Scott – Parcul Titan şi Circul Ucrainean – vis a vis de Parcul Drumul Taberei. Reprezentaţiile Circ & Variete Globus vor avea loc în fiecare zi, de la ora 15.00, la sediul circului iar spectacolele circurilor internaţionale pot fi urmărite zilnic, de la orele 10.00 şi 18.30.

Circul Naţional Ucrainian va deschide pentru prima dată uşile pentru spectatorii români. Rădăcinile istorice ajung până în timpurile renumitului circ sovietic, în care au activat o mare parte dintre artiştii ucrainieni. Astăzi circul ucrainian participă cu success la numeroase festivaluri internaţionale şi face parte din elita circurilor de pe întreg mapamondul. Circul Naţional Ucrainean îşi va amplasa chapiteaul lângă Parcul Drumul Taberei iar atracţia spectacolului va fi o dresură de foci. Ucrainenii vor mai avea în concurs dresuri de ponei şi elefanţi şi vor surprinde publicul şi cu salturi acrobatice spectaculoase, contorsionism combinat cu hulla hoop sau triplu salt pe bară rusă.

Cirkus Scott din Suedia vine cu un spectacol modern, care include numere impresionante cu lei de mare, elefanţi, cai arabi, „roata morţii” şi acrobaţii pe sârmă la mare înălţime, iluzionism precum şi momente savuroase de comedie. Circul Scott prezintă un spectacol plin de umor şi căldură, artişti uimitori şi animale. Spectacolul se bazează pe cei 75 de ani de experienţă ai Circului Scott în producţia de spectacole, experienţa care i-a oferit un loc fruntaş printre cele mai îndrăgite circuri din ziua de astăzi. Un spectacol original, care combină cele mai bune momente de circ cu o poveste interesantă, care îi va ţine captivaţi atât pe tineri cât şi pe vârstnici până la final.

Circ & Variete Globus va prezenta istoria poporului român într-o variantă modernă – Destinul dacilor – un spectacol filmic care îmbină dresura de lei cu prezentarea de păuni, cămile, lame iar acrobaţiile la înălţime, vor tăia cu siguranţă răsuflarea publicului. În firul epic sunt prinse impresionante numere de dans ale fecioarelor dace despletite purtând costume aurite, jocul şi obiceiurile fiilor Sarmisegetuzei care ajung la Roma în căutarea prinţesei răpite de soldaţii împăratului.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Circului se va încheia pe data de 2 octombrie 2011 cu Gala de decernare a premiilor pentru spectacolele aflate în competiţie. Decernarea premiilor se va desfăşura în cadrul unui spectacol grandios, ce va avea loc la sediul Circ & Variete Globus la ora 15, în care vor fi prezentate filme cu secvenţe din producţiile celor trei circuri participante şi momente artistice de circ şi dans.

Cookies