GREEN CITY

Capitala este un oraş curat doar pentru 13% dintre bucureşteni

Datele sondajului arata ca principalele probleme legate de curăţenie în Bucureşti sunt resturile menajere (50,1% dintre respondenţi), hârtiile aruncate pe stradă (35%), PET-urile (33,6%), praful/noroiul (30,9%) şi excrementele de câine (27,9%), arată acelaşi studiu.

Cei mai putin multumiti de curăţenia sectorului în care locuiesc sunt bucureştenii din sectorul 5. Peste 40% dintre ei consideră că locuiesc într-un sector foarte murdar. La polul opus se afla locuitorii sectorului 4, dintre aceştia 27,3% afirmând că Bucureştiul este un oraş curat, urmaţi de cei din sectoarele 3 (15,5%) şi 1 (15,1%).

Conform bucureştenilor care au participat la studiu, principalii răspunzători pentru prezenţa resturilor menajere sunt în egală măsură primăriile de sector (41,4%) şi locuitorii (41,4%), mai puţin firmele de salubritate şi primăria generală. În privinţa murdăriei generate de patrupede, direct reponsabili sunt locuitorii (40%) şi primăriile de sector (36,4%), în opinia locuitorilor intervievaţi în cadrul studiului.

Sursa: NewsIn


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button