ARHIVA B365

Capitala are doar jumătate din salvatorii necesari în caz de urgenţă

Cel mai mare deficit de resurse umane se înregistrează la capitolul Restabilirea şi menţinerea ordinii publice. Conform Planului Comitetului Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare necesare gestionării situaţiilor de urgenţă pe anul 2011 este necesară asigurarea unui număr de 6.408 de forţe de sprijin. Instituţiile locale pot participa însă doar cu 1324 de persoane înregistrându-se astfel un deficit de 5.084 de persoane. De asemenea, sunt probleme şi la capitolele Localizarea şi stingerea incendiilor şi Evacuarea persoanelor, populaţiei şi bunurilor periclitate unde se constată un deficit de 1209, respectiv 1318 persoane.

Capitala nu duce lipsă doar de resurse umane. Autorităţile locale nu pot asigura nici resursele materiale necesare. Astfel, ar mai fi necesare pentru acest an 1.100 de autospeciale pentru munca de patrulare, 10 bărci pneumatice, 60 de paturi pliante, 778 de bastoane de cauciuc, 2000 de benzi inscripţionate „Acces interzis”, 35 măşti de gaze şi peste 8.000 tone de carburant.

În acest an, 21 de instituţii din Capitală au alocat fonduri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă printre care Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi, ISU Bucureşti sau Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Bugetul necesar pentru acest an este de 136 milioane lei, conform Planului Comitetului Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare necesare gestionării situaţiilor de urgenţă pe anul 2011. Acest plan va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti în şedinţa de joi. Preşedintele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă este prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button