Capitala, cu 10% mai sigură anul acesta față de anul trecut. Numărul tâlhăriilor, mai mic cu 25%

de:
01 aug. 2013
0 afișări
Capitala, cu 10% mai sigură anul acesta față de anul trecut. Numărul tâlhăriilor, mai mic cu 25%

Activitatea de evaluare a vizat gradul de îndeplinire a obiectivelor şi misiunilor D.G.P.M.B pe cele două componente majore: prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în municipiul Bucureşti.

Activităţile cu caracter preventiv, precum şi profesionalismul şi promptitudinea cu care au acţionat poliţiştii din D.G.P.M.B, în vederea combaterii criminalităţii, au avut ca rezultat, comparativ cu perioada similară a anului 2012, scăderea numărului infracţiunilor sesizate cu 7,7%, a numărului infracţiunilor cu 10,8%. Tototdată, numărul persoanelor private de libertate prin reţinere/arestare a crescut cu 12,4%, iar flagrantele stradale au crescut cu 20,7%.

Se înregistrează diminuări ale procentajelor privind numărul tâlhăriilor sesizate (cu 25,2%), numărul furturilor din locuinţe sesizate (cu 8,2%), numărul furturilor din locuinţe săvârşite prin efracţie (cu 3,7%), furturile din auto sesizate (cu 18,7%), furturile din auto stradale (cu 18,3%), furturile din buzunare/poşete/genţi sesizate cu (21,5%).

Aproximativ 70% din totalul infracţiunilor contra patrimoniului sunt cele de criminalitate mică (furturi din şi de pe auto, furturi de pe rafturile magazinelor, alte infracţiuni de furt, furturile din buzunare, distrugerile).

Din totalul persoanelor private de libertate în primele şase luni ale acestui an, 49,2% au fost reţinute, 49,5% au fost arestate, iar 1,3% au primit interdicţie de a părăsi localitatea sau ţara.

Şi pe domeniul combaterii evaziunii fiscale se constată o evoluţie faţă de semestrul I al anului trecut, înregistrându-se creşteri în ceea ce priveşte numărul de dosare în care s-a început urmărirea penală şi numărul de persoane cercetate. În perioada ianuarie-iunie 2013, au fost reţinute/ arestate pentru evaziune fiscală 33 de persoane.

În ceea ce priveşte creşterea gradului de siguranţă rutieră, obiectivul general a fost îndeplinit în parte, înregistrându-se scăderi ale numărului de accidente rutiere soldate cu răniri grave ale persoanelor. Vinovăţia aparţine, în 54,7% din cazuri, conducătorilor auto, iar în 38,3%, pietonilor. Numărul total al sancţiunilor aplicate au înregistrat creşteri importante faţă de perioada similară din anul precedent.
Conducerea Poliţiei Capitalei foloseşte acest prilej pentru a-i asigura pe cetăţeni de faptul că angajaţii instituţiei sunt mereu la datorie şi vor fi, în permanenţă, la dispoziţia celor care le vor solicita sprijinul, astfel încât climatul de ordine şi siguranţă publică să se menţină la nivelul unei capitale europene.

Raportul de evaluare a fost prezentat de către echipa managerială, respectiv Director General Comisar-şef Dr. MIHAI PRUTEANU şi Directorii Generali Adjuncţi: Comisar-şef Dr. ROBERTO ABABEI, Comisar-şef NELU LUPU, Comisar–şef MIHAI VOICU, în prezenţa ofiţerilor cu funcţii de conducere de la nivelul tuturor structurilor.

În primele şase luni ale anului 2013, în Capitală au fost derulate proiecte de anvergură pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt şi a infracţiunilor săvârşite cu violenţă: Sfaturi mari pentru cei mici (preşcolari şi elevi clasele I-IV); Unde-i lege, nu-i tocmeală (elevi clasele V-XII); Rămâi la adăpost (minorii din sistemul de protecţie socială); Fan club Gandirefresh (activităţi extraşcolare de petrecere a timpului liber); Buzunarul tău contează (furturi din buzunare), Ordinul de protecţie (violenţa domestică), În siguranţă pe stradă (tâlhării); Prevenirea agresiunilor în trafic.

Cookies