Capitala, bază de cercetare în domeniul eco-economiei, în proiectul ECO Bucuresti 2020

de:
01 dec. 2010
0 afișări
Capitala, bază de cercetare în domeniul eco-economiei, în proiectul ECO Bucuresti 2020

Proiectul Eco Bucureşti 2020, dezvoltat de compania de consultanţă în arhitectură şi design urban Space Syntax, presupune transformarea zonei din jurul Lacului Morii într-un eco-parc. „Parcul polo-eco-tehnologic şi de agrement Lacul Morii va fi un banc de probe şi de educaţie ecologică pentru întregul Bucureşti”, a declarat Teodor Frolu, directorul Space Syntax Romania, în cadrul conferinţei Infrastructură, Dezvoltare Urbană şi Arhitectură de Interior.

Cei de la Space Syntax vor să transforme Casa Poporului dintr-o clădire energofagă într-una sustenabilă, care măcar să îşi acoperele costurile de întreţinere, scrie greenreport.ro. Pentru aceasta, ei propun organizarea unui concurs internaţional de idei verzi pentru Casa Poporului, care să implementeze adevarate sisteme de management ecologic şi sustenabil al clădirii.

Întrebat de jurnalistul britanic Kiel Porter, de la publicaţia de specialitate Infrastructure Journal, despre costurile proiectului ECO Bucureşti 2020, Teodor Frolu a recunoscut că nu a făcut pînă în acest moment o analiză costurilor. Jurnalistul britanic a acuzat lipsa de realism a proiectului, pe care l-a numit “o nebunie economică”.

Space Syntax face parte din cele paisprezece companii cuprinse în consorţiul ASUB, cărora Primăria Capitalei le-a atribuit proiectul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) de reabilitare a centrului Capitalei.

Cookies