Capitala are un nou buget: S-au luat bani de la investiţii şi s-au dat la RATB şi RADET

de:
28 nov. 2011
0 Afișari
Capitala are un nou buget: S-au luat bani de la investiţii şi s-au dat la RATB şi RADET

Aripa PDL – PNG-PRM l-a învins din nou pe Sorin Oprescu în CGMB. Astfel, amendamentul la proiectul de rectificare bugetară propus de cele trei partide a fost aprobat în şedinţa de luni cu 29 de voturi pentru. Conform hotărârii, au fost sacrificate proiectele de infrastructură în favoarea RATB şi RADET.

Astfel, conform amendamentului propus de PDL, RADET a primit în plus 43 milioane lei, iar RATB 27 milioane lei. „Dacă lăsam bugetul aşa cum dorea domnul Oprescu, preţul gigacaloriei ar fi crescut la 327 lei, iar biletul de autobuz s-ar fi scumpit de la 1,3 lei la 2 lei”, a declarat viceprimarul PDL, Mircea Raicu, după aprobarea noului buget.

De asemenea, a mai primit un milion de lei Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), care administrează acum Naţional Arena, iar Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului au câştigat în plus patru milioane lei. Bani în plus s-au dat şi pentru reabilitarea Podului Bordei. Bugetul acestui proiect a crescut cu 776.000 lei.

În schimb, proiectul Diametralei Nord-Sud Buzeşti-Berzei – Uranus a pierdut 30 milioane lei, Pasajul Mihai Bravu -Splaiul
Unirii a rămas fără 5 milioane lei, iar de la consolidarea Pasajul suprateran Băneasa s-au luat 19 milioane lei. În plus, proiectul de reabilitare a Bulevardului Aerogării a rămas fără 11 milioane lei.

Bani s-au luat şi de la spitalele din Bucureşti. Astfel, unităţile medicale au rămas fără 10 milioane lei.

VEZI PROIECTUL DE BUGET PROPUS DE SORIN OPRESCU

Cookies