Capitala ar putea pierde 1,3 hectare de spaţiu verde. Verdictul se dă săptămâna viitoare

de:
12 nov. 2010
0 Afișari
Capitala ar putea pierde 1,3 hectare de spaţiu verde. Verdictul se dă săptămâna viitoare

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va trebuie să decidă, săptămâna viitoare, asupra aprobării unui nou Plan Urbanistic Zonal care prevede schimbarea destinaţiei a 1,3 hectare teren situat pe Strada Parcul-Poligrafiei, din spaţiu verde în spaţiu construibil.

Beneficiarii PUZ-ului sunt avocata Lucia Cherecheş şi Facultatea de Drept. Pe spaţiul respectiv ar urma să se construiască o clădire cu 12 etaje.

Conform Planului Urbanistic General, spaţiul prevăzut în PUZ-ul supus aprobării este situat în subzona V1a – Parcuri, grădini, scuaruri si fâşii plantate publice. Noul PUZ contravine însă Ordonanţei 114/2007 care prevede că „schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora. Actele administrative sau juridice emise ori încheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută.”

Ameninţări la adresa autorităţilor

Beneficiarii PUZ-ului au depus mai multe plângeri la Primăria Capitalei prin care reclamă întârzierea autorităţilor în supunerea la vot a noului PUZ. După cum se arată în expunerea de motive a Primăriei, benficiarii PUZ-ului au ameninţat că „în cazul în care cererea lor nu va fi solutionată favorabil vor sesiza instanţa competentă pentru a obţine obligarea PMB la plata unor despăgubiri, penalităţi şi amendă”.

Noul proiect de hotărâre va fi suspus la vot în şedinţa CGMB de miercuri. Tot în şedinţa de miercuri, va fi supus votului şi proiectul de hotărâre privind prelungirea valabilităţii Planului Urbanistic General al Capitalei pentru o perioadă de 5 ani.

Cookies