ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Capitala a prins podiumul. Bucureștiul este al treilea cel mai bun oraș din lume pentru gameri

Bucureștiul este al treilea cel mai bun oraș din lume pentru gameri, conform unui studiu publicat de compania britanică din domeniul performanței Internetului broadband BroadBandSavvy.

Bucureștiul este al treilea cel mai bun oraș din lume pentru gameri, fiind devansat doar de Austin și Seul. Capitala României a devansat, conform studiului britanic, orașe precum Paris, Los Angeles, Hong Kong sau Montreal.

Principalele puncte pentru care București a obținut locul 3 sunt banda largă de Internet de mare viteză la prețuri foarte mici, acoperire 5G completă în tot orașul, costul scăzut al chiriei și proeminența celui mai mare eveniment de gaming local, Bucharest Gaming Week, ajuns în 2020 la cea de-a patra ediție.

Mai mult, scrie alephnews.ro, București are 1.148 de job-uri in industria dezvoltatoare de jocuri video la 100.000 de persoane, mai mult decat Seul și New York.

Studiul a analizat 74 de oraşe diferite, cu o populaţie de cel puţin 500.000 de locuitori, fiind luate în calcul criterii precum disponibilitatea şi costurile de Internet de mare viteză, numărul evenimentelor de gaming și a competițiilor esports din ultimii 5 ani, locurile de muncă în industria dezvoltatoare de jocuri, acoperirea 5G, costurile hardware pentru jocuri şi costurile locuinţelor, notează sursa citată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button