ȘTIRI

Cantinele din Bucureşti: locul unde studenţii mănâncă bine şi ieftin

În topul celor mai apreciate cantinele este cantina Moxa. Moxa este cantina Academiei de Studii Economice, situată în complexul cu acelaşi nume de pe Bulevardul Mihail Moxa nr. 11. Cantina este aproape de facultate, la 15 minute de mers pe jos, aşa că, dacă eşti student la ASE şi ai o pauză între cursuri, ai timp să mănânci o masă caldă. Mâncarea este bună, iar Moxa are faimă printre studenţi de „cea mai ieftină cantină studenţească din Bucureşti”. Cantina este destinată exclusiv studenţior şi personalului ASE-ului, aşa că, de cele mai multe ori ţi se va cere legitamaţia înainte să intri.  

Preţurile ne-au confirmat că faima de „cea mai ieftină” este binemeritată. Aici plăteşti 3 lei pentru o porţie de cartofi prăţiji/ piure/ pilaf cu sniţel, 2 lei pentru o ciorbă, desertul 2 sau 3 lei. Cantina este deschisă de luni până vineri, între 9.00- 15.00 şi 16.00-19.00. 

Dezavantajul este că trebuie să aştepţi la cozi interminabile până să ajungi să poţi să-ţi cumperi mâncare. Dar dacă vrei să economiseşti, merită.

O altă cantină foarte populară printre studenţi este cantina Mihail Kogălniceanu, de lângă Facultatea de Drept. Cantina aparţine Universităţii Bucureşti. Are o capacitate de 1000 persoane pe zi, mobilier nou şi baie.  A fost renovată în 2007. Mâncare este gustoasă, iar preţurile bune. La Kogălniceanu poţi intra fie că eşti student, fie că nu eşti, deoarece aici nu ţi se cere prezentarea legitimaţiei. De aceea aici vei întâlni tot felul de oameni, de la studenţi la afacerişti cu serviete şi costume. 

La cantina Kogălniceanu, pentru o porţie de cartofi prăjiţi ori piure scoţi din buzunar 2 lei, 4 lei costă pieptul de pui, tot 4 lei tocăniţa de cartofi, 3 lei ciorba, 1, 2 lei salata şi între 2 şi 4 lei desertul.

Cantina este deschisă între 11.30- 17.00 şi 18.00-19.00 de luni până joi şi între 11.30- 18.00 vinerea.

În campusul Leu, de pe B-dul Iuliu Maniu nr.1-3,  sunt două cantine. Una este în corpul A, la demisol, iar celalaltă este situată în spatele complexului şi are şi terasa. Aici poţi intra şi  fără legitimaţie de student.

Pentru o poţie de cartofi sau piure plăteşti 2,5 lei, iar pentru un şniţel plăteşti 4 lei. Ciorba costă 5 lei, iar desertul- găseşti aici mereu eclere de ciocolată- 3 lei.

Cantina este deschisă de luni până sâmbătă, între 7.00 şi 21.00. 

Cantina de la SNSPA este şi ea pe gustul multora, atât la capitolul mancare, cât şi la preţuri. Aici cumperi o ciorbă cu 3 lei, iar felul doi – tocăniţă, cartofi prăjiţi cu piept de pui- cu 7, 8 lei. Desertul costă între 3 şi 4 lei. Dar cantina este mică şi, la orele de vârf, în afara faptul că este înghesuială, s-ar putea să nu mai găseşti prea multe feluri de mâncare. Cantina este deschisă între 10.00 şi 16.00.

Politehnica are două cantine, una în Rectorat şi alta la Facultatea de Automatică.  Prima se află la ultimul etaj al Rectoratul, iar studenţii spun despre ea că „mâncarea nu este prea variată, e destul de puţină şi este mereu coadă”. 

Aici o ciorbă costă 3,5 lei, pentru o porţie de pilaf sau piure plăteşti 3 lei, iar pentru o pulpă de pui plăteşti 5,5 lei. Desertul costă între 3 şi 4 lei. O salată de castraveţi şi roşii costă 3,5 lei.

Pe Splaiul Independentei nr. 313 găsiţi cantina facultăţii de Automatică. Cantina este deschisă între orele 9.00- 15.30, de luni până vineri.

Pentru a mânca  o ciorbă plăteşti 2.5 lei- sau 4.5 lei ciorba de burtă, cea mai scumpă, o porţie de cartofi prăjiţi costă 2.5 lei, o friptură costă între 3 şi 4 lei, o porţie de brânză cu smântână şi mămăliguţă costă 3 lei, iar pentru o salată plăteşti 2 lei.

Cantina din Campusul Agronomie se află la etajul 1 al clubului Calypso din cadrul campusului. Cantina este deschisă între 9.00 şi 21.00.

Pentru a mânca o porţie de cartofi prăjiţi cu plăteşti 7 lei şi 7 bani- 5 lei şi 2 bani sniţelul şi 2 lei şi 5 bani porţia de cartofi prăjiţi (sau piure, pilaf), pulpa de porc este 6 lei, iar cea de pui 4, 2 lei. Salata costă 2 lei şi 2 bani şi prăjitura costă între 2 şi 4 lei.

Şi Facultatea de Arhitectură are o cantină la demisol. Doar că aici meniul nu este chiar cel tipic pentru o cantină studenţească. Poţi mânca pizza, sandvișuri sau plăcinte. Mai ieftine, ce-i drept, decât la fast-food-urile din zonă: 3 lei pizza şi 3 lei sandviș.

O altă cantină studenţească este situată în complexul Tei, situat Str. Oltetului, nr. 30.  Aici plăteşti 3 lei pentru o porţie de cartofi prăjiţi, 3,3 lei şniţelul, 5 lei pulpa de porc, 2.2 lei ciorba, 1.5 lei ouă ochiuri, 0.65 lei salata şi 5 bani prăjitura. Cantina este deschisă între orele 10.00 – 16.00.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button