Cantina unui cămin de bătrâni din București, închisă de ANPC. Comisarii au găsit gândaci în zona de preparare a hranei

08 apr. 2022
745 Afișari
Cantina unui cămin de bătrâni din București, închisă de ANPC. Comisarii au găsit gândaci în zona de preparare a hranei
Cantina unui cămin de bătrâni din București, închisă de ANPC. Comisarii au găsit gândaci în zona de preparare a hranei | Sursă foto: Pixabay

Comisarii ANPC a efectuat un control în cantina unui cămin de bătrâni din București, în urma căruia au fost găsiți gândaci în spațiul unde era preparată hrana.

ANPC a găsit gândaci în cantina unui cămin de bătrâni din București

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor transmis printr-un comunicat de presă că vineri, 8 aprilie 2022 a efectuat controale în cantina unui cămin de bătrâni din București, conform Ziare.com.

Este vorba despre Centru Rezidențial „Sfânta Teodora” aflat în Sectorul 4. Aceasta aparține Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

În urma controlului, centrul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 10.000 de lei deoarece s-au găsit gândaci în zonele de depozitare și de preparare a hranei. De asemenea, comisarii ANPC au propus sancțiunea complementară de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult șase luni. În acest moment, cantina este închisă, până la remedierea problemelor constatate.

Ce alte nereguli au găsit comisarii

Pe lângă gândacii găsiți în cantină, comisarii Autorității Naționale de Protecția Consumatorilor au constata următoarele nereguli:

  • Folosirea unor ustensile neigienizate,
  • Paviment neigienizat,
  • Mizerie în zona superioară a frigiderului,
  • Plăci de plafon fisurate sau rupte,
  • Chederele frigiderelor neigienizate sau dislocate.

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a declarat următoarele:

”Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București pare o formă de antrenament a sistemului imunitar a celor pe care ne imaginăm că îi asistă. Cum presupun că nu au fost serviți niciodată gândaci în meniu, înseamnă că aceștia doar au infestat bucătăria. Mizeria și lipsa de igienă par ingrediente de bază în blocul alimentar controlat. Strigător la cer este faptul că peste tot pe unde Autoritatea noastră a trecut, în ultima perioadă, lucrătorii de acolo s-au mobilizat și, în cea mai mare parte dintre locații, au reușit să și facă curat. Deci se poate.

Cookies