Cântăreţul flamenco Diego el Cigala va concerta la Bucureşti pe 9 mai

Cântăreţul flamenco Diego el Cigala va concerta la Bucureşti pe 9 mai

Mândru de moştenirea sa, Cigala a câştigat două premii Grammy, a fost de cinci ori nominalizat la premiile Latin Grammy şi este considerat unul dintre cei mai inovatori artişti ai secolului.

Paco de Lucia a descris glasul lui Diego el Cigala ca „una dintre cele mai frumoase voci de flamenco din timpurile noastre, o voce dulce care pluteşte deasupra lumii”.

Născut la Madrid, pe 27 decembrie 1968, într-o familie de muzicieni flamenco de etnie romă, Diego el Cigala şi-a început cariera solo în 1997 şi după patru ani a fost nominalizat la premiul pentru „cel mai bun album de flamenco” cu „Corren Tiempos de Alegría”.

Colaborarea cu legendarul pianist cubanez pianist Bebo Valdés a dus la naşterea, în 2003, unui dublu CD, „Lágrimas Negras”, care i-a adus cântăreţului un Latin Grammy. Albumul „Lágrimas Negras” l-a transformat pe cântăreţul spaniol într-o vedetă de talie internaţională.

Cântăreţul, care şi-a lansat cariera interpretând piese flamenco în cluburi din Madrid, a descoperit tangoul argentinian alături de marile nume ale genului şi a întreprins numeroase turnee mondiale.

Biletele pot fi cumpărate onlline, de pe vreaubilet.ro, la preţurile de 150, 200 şi 250 de lei. Până pe 15 ianuarie, cumpărătorii VreauBilet vor beneficia de o reducere de 20% din preţul biletelor pentru concertul lui Diego el Cigala.