ARHIVA B365

Cântăreţ de muzică populară, cercetat pentru trafic de persoane și viol ca mijloc de constrângere

Cântăreţul de muzică populară din Banat, Vlada Misici, a fost ridicat, luni seară, pentru trafic de persoane, viol ca mijloc de constrângere şi constituire de grup infracţional organizat, după ce ar fi obligat mai multe tinere, unele minore, să întreţină relaţii sexuale cu clienţi ai barului său, scrie realitatea.net.

Conform surselor citate, în anul 2012, Vlada Misici ar fi obligat mai multe fete, unele dintre acestea minore, sub ameninţare şi viol ca mijloc de constrângere, să întreţină relaţii sexuale cu clienţii săi, în diferite locuri din Timişoara. Mai multe fete au depus plângeri împotriva interpretului de muzică populară.

În acelaşi dosar mai este cercetată o angajată a lui Misici, o percheziţie desfăşurându-se şi la locuinţa acesteia. În urma percheziţiilor, în locuinţa cântăreţului au fost găsite două pistoale cu gaz pentru care bărbatul nu ar avea autorizaţie.

Vlada Misici este cercetat pentru trafic de persoane, viol ca mijloc de constrângere şi constituire de grup infracţional organizat, el urmând să fie audiat de către procurori la sediul DIICOT din Timişoara.

Comunicatul DIICOT: 

La data de 25 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane.

De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2012, cei trei membri ai grupării infracţionale, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 și 61 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, printre care şi minore.

În fapt, victimele ar fi fost obligate să practice prostituţia, fiind plasate în diferite pensiuni şi hoteluri din municipiul Timişoara sau în clubul de noapte pe care unul dintre cei în cauză îl deţinea.

În majoritatea cazurilor, acestea ar fi fost abuzate fizic şi emoţional de către membrii grupării, pentru a menţine controlul asupra lor.

Până în prezent au fost identificate 6 victime ale traficului de persoane.

Cei trei membri ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button