Cântarele la control. Vânzătorii din piețele din Sectorul 6 au fost verificați de autorități pentru a vedea dacă respectă legea

21 ian. 2022
533 Afișari
Cântarele la control. Vânzătorii din piețele din Sectorul 6 au fost verificați de autorități pentru a vedea dacă respectă legea
Cântarele la control. Vânzătorii din piețele din Sectorul 6 au fost verificați de autorități pentru a vedea dacă respectă legea. Sursa foto: Unsplash

Comercianții din mai multe piețe din Sectorul 6 au fost controlați de echipele Administrației Comerciale Sector 6, prin intermediul Serviciului Piețe. Autoritățile au verificat cântarele și toate echipamentele de măsurare ale vânzătorilor pentru a vedea dacă există cazuri de negustori care umblă cu „ocaua mică”.

Acțiunea Administrației Comerciale Sector 6 din piețe a avut loc între 10 și 20 ianuarie, iar autoritățile au avut în vedere controlarea tuturor cântarelor și balanțelor electronice folosite de comercianți, pentru a vedea dacă toate aparatele de măsurare sunt omologate și indică greutatea adevărată, potrivit Mediafax.

Cântarele la control în piețele din Sectorul 6. Ce au descoperit autoritățile

Centrele agroalimentare verificate de autorități au fost Piața Orizont, Piața Apusului și Piața Valea Ialomiței, unde echipele Serviciului Piețe au controlat un total de 47 de cântare, care au fost declarate în conformitate cu legea, unitățile de măsură fiind corespunzătoare legii și valorile de cântărire nefiind modificate.

Totuși, au fost identificate 16 cântare care, deși aveau viza metrologică expirată, funcționau în parametrii normali. Acestea au fost totuși actualizate în urma controalelor.

Potrivit autorităților, această acțiune a avut ca scop actualizarea și avizarea metrologică ținând cont de legislația curentă, dar și de siguranța și protejarea consumatorilor din Sectorul 6 care frecventează aceste piețe agroalimentare.

Nu în ultimul rând, în perioada următoare urmează a fi extinse controalele și în piețele care sunt administrate de societăți private. Este vorba despre Piața Drumul Taberei, Piața Gorjului și Piața Veteranilor. De asemenea, în aceste piețe agroalimentare se dorește crearea și menținerea unui comerț corect și civilizat.

În Sectorul 6 au început controalele și în mijloacele de transport în comun

Polițiștii locali ai Sectorului 6 au început în data de miercuri, 19 ianuarie, o serie de controale în mijloacele de transport în comun care circulă pe aria sectorului, mai exact în tramvaiele liniilor 41 și 44 și autobuzele care circulă pe liniile 162 și 163. Scopul acestor verificări a fost identificarea persoanelor care circulă fraudulos, fără să cumpere titluri de călătorie, precum și asigurarea unui climat sigur pentru călători, care s-au declarat deranjați de vânzătorii ambulanți și oamenii fără adăpost care se refugiază în tramvaie și autobuze pe parcursul zilei.

Cookies