Canicula și călătoriile cu trenul nu fac echipă bună. Instalațiile de climatizare funcționează, dar nu fac răcoare, spune CFR Călători

19 iul. 2022
165 afișări
Canicula și călătoriile cu trenul nu fac echipă bună. Instalațiile de climatizare funcționează, dar nu fac răcoare, spune CFR Călători
Canicula și călătoriile cu trenul nu fac echipă bună. Instalațiile de climatizare funcționează, dar nu fac răcoare, spune CFR Călători. Sursa foto: Agerpres

ANM anunță temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat, iar CFR Călători avertizează că instalațiile de climatizare din trenuri funcționează, dar nu fac răcoare. Într-un comunicat de presă, CFR Călători vorbește despre călătoria cu trenul în condiții de caniculă și face recomandări.

Instalațiile de climatizare din trenuri funcționează, dar nu fac răcoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis, zilele acestea, mai multe informări de caniculă și disconfort termic ridicat. În acest context, CFR Călători transmite că face eforturi susținute pentru a menține în circulație toate trenurile care sunt dotate cu instalații de climatizare.

Pentru evitarea defecțiunilor pe parcursul călătoriilor, întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de a pleca în cursă.

Instalațiile de climatizare din trenuri pot funcționa fără să mai asigure răcirea în parametri normali, atunci când:

  • se înregistrează temperaturi exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade, dar care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius;
  • se deschid geamurile din tren pe parcursul călătoriei.

„Pentru menținerea în funcțiune a instalațiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanță climă în reviziile de vagoane care formeaza garniturile de tren precum și însoțirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situații de caniculă”, transmite CFR Călători.

Recomandări pentru călătoria cu trenul în condiții de vreme caniculară

CFR Călători le recomandă pasagerilor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de caniculă să decurgă fără incidente, mai ales pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale:

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
  • să anunțe imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Pasagerii sunt sfătuiți ca înainte de efectuarea călătoriei să ceară informații despre posibilele întârzieri ale trenurilor. Totodată, în principalele stații de cale ferată în care există un trafic sporit, personalul CFR Călători este pregătit să ofere apă călătorilor, dar doar „în situații deosebite”.

„În condițiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și în vederea adaptării cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens”, mai spune CFR Călători.

Cookies