Caniculă în București. Sfaturile medicilor pentru zilele cu disconfort termic

13 iul. 2021
121 Afișari
Caniculă în București. Sfaturile medicilor pentru zilele cu disconfort termic
Caniculă în București. Sfaturile medicilor pentru zilele cu disconfort termic

Caniculă în București. Conform unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), indicele de temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unităţi.

Caniculă în București. ANM informează că urmează două zile cu temperaturi foarte mari în Capitală, indicele de temperatură-umezeală urmând să depășească pragul critic.

Caniculă în București: temperaturi de 34 de grade în Capitală

Bucureștiul se află sub avertizare cod galben de caniculă, alături de alte 24 de județe. În Capitală și în restul județelor afectate, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Astfel, în intervalul 13 iulie – 14 iulie, în Capitală, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Mai mult, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta se va situa în jurul valorii 34 de grade. Valoarea minimă va fi de 18 – 20 de grade.

Vă recomandăm și: Puncte de prim-ajutor și hidratare amenajate în Capitală pe perioada caniculei

Cod portocaliu de caniculă în alte județe

Potrivit meteorologilor, în zilele de 13 şi 14 iulie, în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin va fi Cod portocaliu de disconfort termic accentuat şi caniculă. Temperaturile maxime vor fi, în general, de 37 – 39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22 – 20 de grade.

Sfaturi pe timp de caniculă în București

  • Evitaţi deplasările și expunerea la soare și efortul fizic intens desfăşurat în exterior între orele 11-18
  • Nu consumați în cantitate mare băuturi ce conțin cofeină, întrucât sunt diuretice
  • Evitați consumul băuturilor alcoolice. Vă deshidratează și vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei
  • Purtaţi, pe cât posibil, haine subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare
  • Beţi minim 2 litri de lichide pe zi. Acestea nu trebuie să fie prea reci și se recomandă să fie apă sau sucuri naturale. Ceaiurile călduțe sunt o altă variantă recomaandată de specialiști
  • Mâncaţi fructe şi legume
  • Mențineţi închise ferestrele apartaentului sau casei atunci când temperatura exterioară este mai mare decât cea din spaţiul închis

Medicii avertizează că persoanele cele mai afectate de caniculă sunt cele care suferă de boli precum diabet, cei cu boli de inimă, astm sau tensiune.

Caniculă în București. Cum să folosim aerul condiționat

Un reputat medic ORL a explicat ce afecţiuni poate declanşa folosirea aerului condițioonat. Se pare că aparatele de aer condiționat nu sunt atât de rele pe cât ne-am fi așteptat, mai ales dacă le folosim în mod corespunzător și le igienizăm cum trebuie.

Medicii spun că în plină caniculă, aparatul de aer condiționat este considerat un bun necesar și extrem de folositor, însă trebuie să îl folosim corect.

Cookies