Caniculă în București, cu temperaturi de 32-35 grade Celsius. ANM a emis prognoza meteo specială, valabilă până joi seară

03 iul. 2023
347 afișări
Caniculă în București, cu temperaturi de 32-35 grade Celsius. ANM a emis prognoza meteo specială, valabilă până joi seară
Caniculă în București, cu temperaturi de 32-35 grade Celsius. ANM a emis prognoza meteo specială, valabilă până joi seară. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii anunță caniculă în București, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie), temperaturile maxime vor fi în general de 32-35 de grade Celsius. ANM a emis prognoza meteo specială pentru Capitală, valabilă până joi seară la ora 21:00.

De asemenea, există și o informare meteo de disconfort termic ridicat, caniculă, fiind vizată toată țara, valabilă până joi.

Caniculă în București, cu temperaturi de 32-35 grade Celsius

ANM a emis prognoza meteo specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 3 iulie, ora 12:00 – 6 iulie, ora 21:00.

În București o sa avem parte de vreme frumoasă, dar și de caniculă în zilele de miercuri și joi (5 și 6 iulie). Disconfortul termic va fi ridicat în aceste zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 35 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 18 – 20 de grade Celsius.

Cerul din Capitală va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când vor fi condiții pentru ploi, tunete și fulgere, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Informare meteorologică

ANM a emis o informare meteo de disconfort termic ridicat și caniculă, valabilă în zilele de marți, miercuri și joi (4, 5 și 6 iulie).

În intervalul menționat mai sus, disconfortul termic va fi în creștere în regiunile din sudul și estul României, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Marți,4 iulie 2023, va fi caniculă pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, partea de vest a Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade Celsius.

Notă: În sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, pe arii restrânse se va atinge pragul critic al disconfortului termic și în după-amiaza zilei de luni, transmite ANM.

Cookies