Caniculă în București. Avertizare meteo pentru Capitală. Disconfortul termic va fi ridicat

23 iun. 2021
188 afișări
Caniculă în București. Avertizare meteo pentru Capitală. Disconfortul termic va fi ridicat

Caniculă în București. ANM a emis o avertizare meteo de ultimă oră pentru Capitală. Conform meteorologilor de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 9.00, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat.

Caniculă în București. Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat în Capitală până vineri, potrivit prognozei speciale pentru București, emise miercuri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ANM avertizează că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și că temperatura maximă va fi de 32-33 de grade Celisus.

Caniculă în București

Astfel, de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 9.00, în Capitală, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări, averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină va fi ridicată.

De joi, de la ora 9.00, până vineri, la ora 21.00, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități).

Probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi. Temperaturile maxime vor fi de 34-36 de grade, iar cele minime nu vor scădea sub 20 de grade.

Cookies