Canicula din București poate ucide, la propriu. E așa de cald în Capitală că oamenii leșină pe stradă, iar mâine va fi și mai și. Nu ieșiți din casă dacă nu e musai!

28 iul. 2021
447 Afișari
Canicula din București poate ucide, la propriu. E așa de cald în Capitală că oamenii leșină pe stradă, iar mâine va fi și mai și. Nu ieșiți din casă dacă nu e musai!
Canicula din București poate ucide, la propriu. E așa de cald în Capitală că oamenii leșină pe stradă, iar mâine va fi și mai și. Nu ieșiți din casă dacă nu e musai! sursa foto: b365.ro

Canicula din București atinge cote alarmante și mai avem de suferit căldura asta tropicală cel puțin până sâmbătă, asta ca să nu vă sperii și să vă aduc aminte că e vară și s-ar putea să mai avem parte de vreme din asta. E așa de cald în Capitală că oamenii leșină pe stradă și serviciul de ambulanță aproape nu mai face față. Singurul sfat pe care pot să vi-l dau este să nu ieșiți din casă dacă nu e musai, altfel riscați să vă plimbați cu ambulanța prin oraș și să faceți insolație.

Canicula din București face ravagii în oraș, iar bucureștenii sunt pur și simplu sufocați de căldura tropicală care a luat cu asalt orașul și vreo trei sferturi din România. Nu uitați că suntem înconjurați doar de betoane și asfalt, lucru care sporește oricum temperaturile resimțite. O să spunem că este vară și acest lucru este normal, insă nu-i de joacă cu codul portocaliu de caniculă din București care ține până sâmbătă, 31 iulie.

Temperaturi resimțite de peste 40 de grade Celsius, poate și mai mult

Autoritățile anunță temperaturi de peste 40 de grade, motiv pentru care miercuri a avut loc și o ședință importantă la Prefectură pentru a fi luate măsuri suplimentare, însă despre asta vom vorbi într-un alt material separat. Un lucru este clar, bucureștenii suferă, iar mulți dintre ei au ajuns să leșine pe stradă sau în mijloacele de transport în comun.

Dacă îți este foarte cald s-ar putea să te intereseze și Primiți cu Steaua Sirius, de i se mai spune și “Steaua Cățelușă”? Este Mama Caniculei și-ți spun cum să nu te muște căldura de cod portocaliu

Acesta este și motivul pentru care este recomandat să rămâneți în casă, mai ales la orele în care soarele are putere maximă și să vă hidratați corespunzător. Nu de alta, dar Serviciul de Ambulanță București-Ilfov este deja supra-aglomerat și sute de oamenii au fost luați doar astăzi de salvare și duși la spital din cauza caniculei din București.

Canicula din București a dus la sute de solicitări de urgență la ambulanță în câteva ore

Alis Grasu, managerul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a vorbit, miercuri, la Antena 3, despre situația gravă din București. Mai mult, a oferit o serie de recomandări celor care trebuie să iasă din casă în arșița nemiloasă a verii.

Sute de oameni au sunat astăzi la 112 din cauza urgențelor medicale cauzate de caniculă

Înainte să speriați de sutele de bucureșteni leșinați de căldură citiți și sfaturile astea care ne învață Cum putem suporta mai ușor căldura. Sfaturi pentru zilele toride de vară

SABIF a fost extrem de ocupat azi, adică Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, după ce de la ora șapte dimineața, până la ora 16 au fost nu mai puțin de 592 de solicitări. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost provocate doar de căldura sufocantă după ce oamenii au ajuns să leșine pe străzi sau în mijloacele de transport.

De la ora 7 până la ora 16 s-au înregistrat şi s-au efecutat, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, 592 de solicitări. Dintre acestea, 327 au fost solicitări pentru coduri de urgenţă, de cod roşu şi cod galben. Au fost şi 55 de persoane cărora li s-a făcut rău în loc public, 6 persoane au prezentat stare de lipotimie şi 6 persoane au făcut sincope, a avertizat Alis Grasu.

Recomandări împotriva caniculei transmise chiar de Alis Grasu

Alis Grasu ne spune cum putem evita să ne ia Ambulanța după ce am leșinat pe stradă. Dacă respectăm aceste reguli simple, ne hidratăm și ne protejăm puțin, putem scăpa cu bine de acest cod portocaliu de caniculă.

„Să respecte toate indicaţiile pe care le dăm de fiecare dată când sunt zile caniculare. În intervalul 11-18 să nu facă efort fizic în căldaura de afară, să nu facă sport, să nu străbată distanţe mari în soare. Dacă totuşi sunt obligaţi să se deplaseze, să alterneze perioadele de deplasare în soare, cu 10-15 minute petrecute într-o incintă ventilată, unde se vor hidrata corespunzător”, a explicat managerul SABIF.

De asemenea, trebuie să avem mare grijă cum ne îmbrăcăm. Hainele nepotrivite pot să ducă la o încălzire mai mare a corpului și implicit la insolație și leșin. De asemenea, trebuie să bem multă apă, ceaiuri puțin îndulcite și sucuri naturale.

„Atenţie foarte mare la cum ne îmbrcăm când plecăm de acasă. Se va purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, din fibre naturale de culoare deschisă, capul va fi acoperit cu pălărie, şapcă, sau se va purta umbrelă. Foarte important este ce mâncăm şi cum ne hidratăm în această perioadă. Se vor consuma minim 1,5-2 l de apă, ceaiuri mai puţin îndulcite, sucuri naturale”, a mai transmis Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Codul portocaliu de caniculă în București până pe 31 iulie

Miercuri a fost o şedinţă împortantă la la Prefectura Capitalei cu privire la canicula din București. Astfel, în Capitală vor fi luate o serie de măsuri suplimentare în următoarele zile pentru că va fi și mai rău decât este acum. Printre altele, vor fi amenajate o serie de puncte de prim ajutor, iar în farmacii vor fi obligate să asigure asistență oamenilor în caz de nevoie.

Mai jos vă oferim bonus! o hartă a temperaturilor resimțite la ora 16.00 pe întreaga Românie.

Cookies