Instanţa supremă a admis judecarea recursului ANI, în dosarul de incompatibilitate a lui Iohannis

de:
29 sept. 2014
0 Afișari
Instanţa supremă a admis judecarea recursului ANI, în dosarul de incompatibilitate a lui Iohannis

 Cazul datează din 2013, când ANI a anunțat că primarul Sibiului are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a două societăţi, ceea ce contravine prevederilor legale.

Instanţa a dispus, marţi, „comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare”, informează Mediafax.ro.

După transmiterea acestor puncte de vedere, dosarul va intra în faza de judecată a recursului, judecătorii instanţei supreme urmând să decidă definitiv dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

Instanţa supremă a amânat, săptămâna trecută, o decizie privind procesul de incompatibilitate deschis pe numele lui Klaus Iohannis, iar marți, 30 septembrie a anunțat că admite recursul cerut de Agenţia Naţională de Integritate, scrie realitatea.net.

Klaus Iohannis a câştigat la prima instanţă şi declarase că se aşteapta ca rezultatul să fie acelaşi şi la apel.

Klaus Iohannis a declarat la adevarul.live, că va candida indiferent de decizia pe care ICCJ o va da marți, în procesul său de incompatibilitate cu ANI.

„Mâine vom şti mai multe, dar vă pot spune că voi candida indiferent de ce se va întâmpla. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit. Mâine se va da un termen. Nu pornesc de la premisa că termenul va fi înainte de alegeri. Eu pornesc de la premisa că voi câştiga procesul. În prima instanţă am câştigat. Nu există niciun motiv că aş putea pierde acest proces. Dacă va fi un termen rapid, va fi scoasă chestiunea din discuţia publică. Ceilalţi sunt îngrijoraţi şi eu mai puţin”, a răspuns acesta, întrebat ce va face.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

Cookies