Candidatura lui Ciprian Ciucu la Sectorul 6, contestată la Judecătorie. Unde a greșit PNL-istul

de:
19 aug. 2020
0 Afișari
Candidatura lui Ciprian Ciucu la Sectorul 6, contestată la Judecătorie. Unde a greșit PNL-istul

ALEGERI LOCALE 2020. Propunerea de candidatură a fost semnată doar de Ciprian Ciucu, în calitate de președinte de filială. Dar, potrivit legii, candidatura se semnează de șeful organizației județene a partidului.

Cum sectoarele Capitalei sunt simple diviziuni ale Municipiului București, neavând personalitate juridică, propunerea de candidatură a lui Ciprian Ciucu trebuia semnată de președintele organizației PNL pe București, Violeta Alexandru.

ALEGERI LOCALE 2020. Neîndeplinirea acestei cerințe legale este temei de respingere a candidaturii.

Culmea, pe formularul tipizat de propunere a candidaturii, la final este menționată o notă: „Propunerea de candidatură se semnează de către conducerea organizației județene a partidului politic”, notă pe care, evident, Ciucu nu a citit-o.

ALEGERI LOCALE 2020. În contestația depusă de PSD la Judecătoria Sector 6, prin președintele filialei Sector 6 – Gabriel Mutu, conducerea partidului susține că instanța trebuie să constate nelegalitatea hotărârii nr.6 din 18.08.2020 și, pe cale de consecință, să dispună „respingerea candidaturii depuse de Partidul Național Liberal la funcția de primar al Sectorului 6 al municipiului București”. 

Vezi facsimil mai jos

Citește și ALEGERI LOCALE 2020. Daneş despre Ciucu: „Neofit şchiop al politicii din Sectorul 6”

ALEGERI LOCALE 2020. Se ascut cuţitele în lupta pentru Primăria Sectorului 6. Candidatul independent Mihai Daneş (fost USR) oferă pe pagina sa de socializare detalii din întâlnirea pe care a avut-o recent cu candidatul PNL, Ciprian Ciucu, şi explică cum şi-au împărţit partidele de dreapta sfere de influenţă pentru aranjarea jocului politic. „Bineînțeles că ai crezut că ți se cuvine ca eu să renunț în orice moment la candidatura mea și să iți pun pe tavă simpatia capitalizata de mine. Sper că în acele momente te uitai foarte sincer în ochii lui celor de la USR și le făceai promisiuni, că doar asta înseamnă politicianism”, a scris Daneş pe Facebook. Detalii, aici. 

Cookies