Candidatul USL Daniel Barbu, acuzat de judecătoarea CCR Iulia Motoc, pe Facebook

de:
29 nov. 2012
1 Afișari
Candidatul USL Daniel Barbu, acuzat de judecătoarea CCR Iulia Motoc, pe Facebook

Întrebată de gândul dacă statutul său de judecător al Curţii Constituţionale nu i-ar cere mai degrabă să se abţină de la astfel de dezbateri pe Facebook, Iulia Motoc a negat.

Dacă ieri, când publica primele postări referitoare la relaţia extraconjugală de la Ştiinţe Politice, Iulia Motoc justifica abordarea acestui subiect prin faptul că nu a menţionat niciun nume, referindu-se strict la o situaţia care poate fi considerată hărţuire sexuală, astăzi judecătorul CCR revine cu o postare explicită, referitoare la un schimb de e-mailuri între Daniel Barbu, şi studenta respectivă. „Corespondenţa dintre Daniel Barbu şi fosta studentă a fost depusă demult la Rector şi este de notorietate. Va fi publicată într-o zi pentru că demonstrează trafic de influenţă etc. Restul sunt calomnii”, a scris judecătorul CCR, pe acelaşi cont public, în urmă cu câteva minute.

Motoc susţine că statutul de judecător nu o împiedică să facă astfel de afirmaţii pe reţelele de socializare cât timp are şi calitatea de profesor universitar în facultatea respectivă.

„Este banal ca un profesor universitar să aibă relaţii extraconjugale cu o studentă, devenită apoi asistentă universitar, lector, conferenţiar etc? Colegii mei de la Facultatea de Ştiinţe Politice ştiu la cine mă refer”, a scris judecătorul Curţii Constituţionale pe contul său de pe site-ul de socializare, explicând într-un comentariu că se referă la „acelaşi personaj care se ocupă şi de fonduri”. Or, acuzaţiile referitoare la cheltuirea ilegală a unui sfert de milion din fonduri europene, promovate pe Facebook şi în spaţiul public inclusiv de Iulia Motoc, sunt îndreptate spre Daniel Barbu.

În discuţie, a intrat şi un membru CSM, judecătorul Cristian Dănileţ. „Este extrem, extrem de grav”, a postat Dănileţ chiar primul comentariu.

Cookies